11 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Старт на зимната програма на Летище „Пловдив” с нови чартърни полети

Летище „Пловдив”стартира зимната програма за 2022 година с нови чартърни полети. Очакванията за силен туристически сезон са причина за пускането на две нови чартърни програми, информират от аеропорта. Едната програма e от Турция с начална дата 29 декември. Полетите ще бъдат от Анталия и Измир до Пловдив и ще се изпълняват от авиокомпанията SunExpress. Чартърните полети са осем на брой, ще продължат през януари и началото на месец февруари. Пред финал са и разговорите за дълго чаканата линия Анталия – Бурса – Пловдив, съобщават от ръководството на летището.

Втората програма е от Белфаст, Северна Ирландия и стартира на 20 декември. Полетите са 17 на брой, като ще продължат до 26 март и се изпълняват от авиокомпанията Jet2.

Туристите, които се очакват от тези програми са основно за зимните ни курорти. Някои от туроператорите организират разглеждане и обиколки на обекти в Пловдив и региона, в рамките на престоя на чужденците у нас.

Към момента летище Пловдив има редовни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, изпълняват се и полети до Дъблин.

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

Лекции, работилници и конкурси в Седмицата на ландшафтната архитектура

започва на 22 април в Лесотехническия университет в София, информират организаторите. Програмата е богата и включва различни тематични активности. Предизвикателство за студентите е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ