9 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Старт на зимната програма на Летище „Пловдив” с нови чартърни полети

Летище „Пловдив”стартира зимната програма за 2022 година с нови чартърни полети. Очакванията за силен туристически сезон са причина за пускането на две нови чартърни програми, информират от аеропорта. Едната програма e от Турция с начална дата 29 декември. Полетите ще бъдат от Анталия и Измир до Пловдив и ще се изпълняват от авиокомпанията SunExpress. Чартърните полети са осем на брой, ще продължат през януари и началото на месец февруари. Пред финал са и разговорите за дълго чаканата линия Анталия – Бурса – Пловдив, съобщават от ръководството на летището.

Втората програма е от Белфаст, Северна Ирландия и стартира на 20 декември. Полетите са 17 на брой, като ще продължат до 26 март и се изпълняват от авиокомпанията Jet2.

Туристите, които се очакват от тези програми са основно за зимните ни курорти. Някои от туроператорите организират разглеждане и обиколки на обекти в Пловдив и региона, в рамките на престоя на чужденците у нас.

Към момента летище Пловдив има редовни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, изпълняват се и полети до Дъблин.

Related Articles

Обнародвано: Нови цени на часовата ставка за проектантски услуги

Увеличението влиза в сила от 1 януари 2024 г. В новия брой 100 на Държавен вестник са обнародвани промените в Методиката за определяне на размера...

МРРБ публикува нови образци на задължителните декларации по ЗУЕС

Утвърдени са нови образци на задължителните документи по Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС). Те са разработени във връзка с промените в нормативния...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ