13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

Стартира конкурс „Интелигентен град за 2023 г.“

Световната организация за интелигентни устойчиви градове (WeGO) и град Сеул отправят покана за участие в конкурс за наградата „Интелигентен град за 2023 г.“. Темата е: ,,Насърчаване на цифровата трансформация чрез иновативни и приобщаващи подходи за устойчиво развитие“. Идеята е да се популяризират политиките и практиките във всички сектори на обществения живот, които изпълват със смисъл и съдържание понятието „интелигентен град, ориентиран към хората“. Насърчават се да кандидатстват Общини, които имат разработени и/или приложени политики, в съответствие с една от трите категории награди. Могат да участват и компании, организации и физически лица, които са разработили проекти или са допринесли за иновативни и ориентирани към хората градски решения.

Категориите награди:

Tech-InnovaCity: Проекти, които се фокусират върху интегрирането на иновативни политики и технологии в секторите: мобилност, безопасност, благосъстояние, околна среда, енергетика, култура и управление.

Human-CentriCity: Проекти, допринасящи за цифрово включване, т.е. използване на технологиите като средство за социално приобщаване на специфични целеви групи, например възрастни хора, младежи и инвалиди.

Leadership: Лица, които са демонстрирали лидерство в разработването или насърчаване на иновативното използване на технологии и данни, допринасящо за положително въздействие върху живота на гражданите.

Организационният комитет може да отличи и други проекти, въз основа на темата и критериите на наградата, които могат да бъдат споделени като добри примери.

Победителите ще бъдат поканени на церемонията по награждаването, която ще се проведе по време на Форума на кметовете (World Cities Summits) в Сеул през септември тази година. През 2024 г. отличените ще могат да участват и в програма за обучение за изграждане на капацитет.

Поканата за кандидатстване е отворена до 31 май 2023 г.

Related Articles

Банките вдигнаха двойно лихвите по депозити

Кредитите за жилище продължават да са атрактивни Лихвите по депозити вече са двойни на тези от преди една година. През октомври миналата година средната лихва...

Кабинетът дава близо 1 млн. лева за път и водопровод в Силистра

Министерският съвет одобри финансирането за близо 1 млн. лв на публична общинска инфраструктура в община Силистра. Финансирането се предоставя по реда на Закона за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ