4 C
Пловдив
петък, декември 8, 2023

Инициативата за засаждане на малки квартални гори печели съмишленици

В София започна нова инициатива „Гора в квартала“. Идеята е за засаждане на малки квартални гори на територията на различните райони на столицата. На 8 март, с участието на кмета Фандъкова, бе засадена първата квартална гора от 17 дръвчета от вида бреза, която се намира в район “Младост“. В подкрепа на инициативата на общината и като част от корпоративната социална отговорност в дейностите се включи и екип на голяма верига хипермаркети.

„За по-чист и зелен град продължаваме с проектите ни за засаждане на дървета в градска среда, – каза кметът Фандъкова. Продължава и засаждането на Новата гора на София. Преди няколко години през 2017г. започнахме залесяването на зелен пояс от нова гора. Първите 120 000 фиданки край „Суходол“, които засадихме заедно с хиляди доброволци, вече са красива млада гора на 225 дка. Миналата година започнахме и засаждане на втората Нова гора в землището на Негован. Предстои новият залесителен сезон“ – посочи също столичният кмет.

„Засаждаме дървета и по Програмата „Моето зелено училище, моята зелена детска градина“. Предстои и озеленяването на градинката пред хотел „Рила“, която обновяваме. Тази година Столична община ще засади около 4000 нови дървета в града – покрай улици, в паркове и междублокови пространства“ – обясни също столичният кмет.

Related Articles

Ремонтират Националния студентски дом с пари от Плана за възстановяване и устойчивост

Създаване на Национален фокусен център към Националния студентски дом в София позволява ремонтът на емблематичната сграда да се осъществи със средства от Националния план...

Позиция: Нужен е нов конкурс за възстановяване на мемориала при НДК

Необходим е нов конкурс за възстановяване на Мемориала на загиналите войници при НДК, тъй като условията на обявената обществена поръчка са неприемливи. За това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ