36 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

Стартира изграждането на Ритейл парк Добрич

Ритейл парк ще строят в Добрич. Той ще бъде на мястото на вече съборената бивша фабрика за детски обувки в града. Той ще е разположен на 37 000 кв.м, а застроената площ ще бъде 17 000 кв.м. Паркът ще разполага с 22 големи магазина с площ между 500 и 2400 кв. м и още 7-8 по-малки обекта.

На територията му ще има банка, застрахователен брокер и оптика. Предвиден е паркинг за 440 автомобила, а на покривите на всички сгради ще бъдат монтирани соларни фотоволтаични панели.

Освен търговска зона Ритейл паркът ще има зелени пространства, места за забавления, кътове за хранене и пикник, детски център и площадка.

„Освен традиционното пазаруване, тук ще се провеждат събития като фермерски пазари, изложения на техника и всичко, което да носи духа на бившия обувен завод“, споделя инвеститорът. Очаква се комплексът да отвори за посетители през есента на 2023 г.

Related Articles

Соларна система на покрива на сградата на Община Монтана

Ще бъде подобрена и уличната осветителна мрежа Община Монтана изгражда соларна система на покрива на сградата си. Проектът е на стойност около 130 хиляди лева...

Община Стара Загора готова да обезщети собствениците на земи в парк „Бедечка“

Желанието на администрацията е местността да бъде запазена като зелена територия за отдих и рекреация в града Имаме готовност за обезщетяване на собствениците на земи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ