11 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Стартира изграждането на Ритейл парк Добрич

Ритейл парк ще строят в Добрич. Той ще бъде на мястото на вече съборената бивша фабрика за детски обувки в града. Той ще е разположен на 37 000 кв.м, а застроената площ ще бъде 17 000 кв.м. Паркът ще разполага с 22 големи магазина с площ между 500 и 2400 кв. м и още 7-8 по-малки обекта.

На територията му ще има банка, застрахователен брокер и оптика. Предвиден е паркинг за 440 автомобила, а на покривите на всички сгради ще бъдат монтирани соларни фотоволтаични панели.

Освен търговска зона Ритейл паркът ще има зелени пространства, места за забавления, кътове за хранене и пикник, детски център и площадка.

„Освен традиционното пазаруване, тук ще се провеждат събития като фермерски пазари, изложения на техника и всичко, което да носи духа на бившия обувен завод“, споделя инвеститорът. Очаква се комплексът да отвори за посетители през есента на 2023 г.

Related Articles

От 1 декември: Влиза в сила нискоемисионната зона за автомобили в центъра на София

Нискоемисионната зона (НЕЗ) за автомобили в София ще влезе в сила на 1 декември 2023 г. и ще е валидна до 29 февруари 2024...

Пловдив отново ще има ледена пързалка

Пловдив отново ще има ледена пързалка за Коледа. Тя ще бъде изградена на площад „Централен“. Условието, което е поставила Общината към фирмата изпълнител, е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ