18 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Стартира ежегодната кампания „Зелено Габрово“

Община Габрово кани местните жители и организации да се присъединят към ежегодната кампания „Зелено Габрово“. Акцията подкрепя местните инициативи за облагородяване на градската среда. Целта е активно включване на местната общност в дейностите по опазване и поддържане на зелената система в общината, създаване на цветни пространства в кварталите, запознаване с особеностите при отглеждане на някои видове растения, както и съхранението им през есенно-зимния период.

Растенията, които габровци могат да засадят в градската среда, за да направят междублоковите пространства и детски площадки по-цветни и по-красиви, се предоставят от оранжериите към ОП „Благоустрояване“. Разсадът е собствено производство на отдел „Озеленяване“, а местните ще могат да получат съвети за избора на растения и тяхното отглеждане от служителите на отдела.

Част от сезонните и многогодишни цветя, произведени в оранжериите и включени в кампанията „Зелено Габрово“ са тагетис, калдаръмче, салвия, хортензии рози, лавандула и други.

Желаещите да се включат в кампанията трябва да посочат кой район искат да облагородят, да изберат терен общинска собственост и да се ангажират изцяло със засаждането и отглеждането на растенията.

Местата в кампанията са ограничени като възможността за включване ще се определя от реда на приемане на заявките за участие.

Related Articles

Пет музея във Варна вече са достъпни за хората с увреждания

Пет отдела на Регионалния исторически музей във Варна - Етнографският музей, Природонаучният музей, музей „Нова история на Варна“, Музеят на Възраждането и Аладжа манастир,...

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ