29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

София: Строят магерница и обредни зали към храм в „Младост 3“

По искане на Църковното настоятелство при храм „Рождество Христово“ в София, столичният общински съвет учреди безвъзмездно право на строеж на магерница с покрита тераса и обредни зали. Те представляват допълващо застрояване върху имота на храма с площ от 4 756 кв. м. Разгънатата застроена площ на обектите ще бъде 521 кв. м.

Инвестиционният проект е одобрен от главния архитект на район „Младост“. За територията са приети следните устройствени параметри: максимална плътност на застрояване – 30%, кинт – 1.2, минимална озеленена площ – 50%, от които минимум 50% е с висока дървесна растителност, максимална кота корниз – 75.00 м.

На територията на район „Младост“ няма изградена друга магерница (помещение към кухнята в манастирски комплекс), в която да се приготвя храна, която да се раздава на жителите на района при отбелязването на църковни празници, както и да се извършват други църковни обреди.

Related Articles

Община Сливен ремонтира изложбената зала „Сирак Скитник“

Община Сливен подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и...

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ