16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

София: Строят магерница и обредни зали към храм в „Младост 3“

По искане на Църковното настоятелство при храм „Рождество Христово“ в София, столичният общински съвет учреди безвъзмездно право на строеж на магерница с покрита тераса и обредни зали. Те представляват допълващо застрояване върху имота на храма с площ от 4 756 кв. м. Разгънатата застроена площ на обектите ще бъде 521 кв. м.

Инвестиционният проект е одобрен от главния архитект на район „Младост“. За територията са приети следните устройствени параметри: максимална плътност на застрояване – 30%, кинт – 1.2, минимална озеленена площ – 50%, от които минимум 50% е с висока дървесна растителност, максимална кота корниз – 75.00 м.

На територията на район „Младост“ няма изградена друга магерница (помещение към кухнята в манастирски комплекс), в която да се приготвя храна, която да се раздава на жителите на района при отбелязването на църковни празници, както и да се извършват други църковни обреди.

Related Articles

Ремонтират спирки в столичния район „Студентски“

До 1 март трябва да приключи ремонтът на спирките на градския транспорт в столичния район „Студентски“. Дейностите са част от договора за поддръжка на...

Сливен: Приключи ремонтът на три знакови къщи-музеи

Приключиха ремонтните дейности в трите знакови къщи-музеи на Сливен по интегрирания проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ