20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

София: Строят магерница и обредни зали към храм в „Младост 3“

По искане на Църковното настоятелство при храм „Рождество Христово“ в София, столичният общински съвет учреди безвъзмездно право на строеж на магерница с покрита тераса и обредни зали. Те представляват допълващо застрояване върху имота на храма с площ от 4 756 кв. м. Разгънатата застроена площ на обектите ще бъде 521 кв. м.

Инвестиционният проект е одобрен от главния архитект на район „Младост“. За територията са приети следните устройствени параметри: максимална плътност на застрояване – 30%, кинт – 1.2, минимална озеленена площ – 50%, от които минимум 50% е с висока дървесна растителност, максимална кота корниз – 75.00 м.

На територията на район „Младост“ няма изградена друга магерница (помещение към кухнята в манастирски комплекс), в която да се приготвя храна, която да се раздава на жителите на района при отбелязването на църковни празници, както и да се извършват други църковни обреди.

Related Articles

21 общини кандидатстват за средства за по-чист въздух

85 000 домакинства, които се отопляват на дърва и въглища, ще могат да получат безплатно нови уреди До края на октомври 2023 г. е крайният...

Приключи ремонтът на знаково училище в Пловдив

Над 1,5 млн. лв. са вложени в обновяването на Търговската гимназия Приключи ремонтът на Националната търговска гимназия в Пловдив. Рязането на лентата е в 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ