17 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

София: Изграждат нов парк в район „Младост-3“

Комисията по финанси и бюджет към Столичния общински съвет прие предложението за инвестиране на до 1 600 000 лева в „Парк със зона за събития, детска и спортна площадка и пъмп трак съоръжение“ в „Младост-3“.

„Паркът се намира на ъгъла на ул. Филип Аврамов и ул. полк. Владимир Серафимов. В близост до терена се намират и две големи училища, спирки на градския транспорт, метростанциите „Академик Александър Теодоров-Балан“ и „Младост 3“, както и много жилищни и обществени сгради“, пише в социалната мрежа председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

„Ще се изгради изцяло нова алейна мрежа, детски и спортни съоръжения, пейки, маси, кафене, осветление, видеонаблюдение, водни елементи и озеленяване. Детските площадки ще бъдат комбинирани – за деца от 0-3 и от 3-12 годишна възраст. Предвижда се и зона за събития с капацитет 200 души“, информира шефът на СОС.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ