9 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

София: Изграждат нов парк в район „Младост-3“

Комисията по финанси и бюджет към Столичния общински съвет прие предложението за инвестиране на до 1 600 000 лева в „Парк със зона за събития, детска и спортна площадка и пъмп трак съоръжение“ в „Младост-3“.

„Паркът се намира на ъгъла на ул. Филип Аврамов и ул. полк. Владимир Серафимов. В близост до терена се намират и две големи училища, спирки на градския транспорт, метростанциите „Академик Александър Теодоров-Балан“ и „Младост 3“, както и много жилищни и обществени сгради“, пише в социалната мрежа председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

„Ще се изгради изцяло нова алейна мрежа, детски и спортни съоръжения, пейки, маси, кафене, осветление, видеонаблюдение, водни елементи и озеленяване. Детските площадки ще бъдат комбинирани – за деца от 0-3 и от 3-12 годишна възраст. Предвижда се и зона за събития с капацитет 200 души“, информира шефът на СОС.

Related Articles

Приключи ремонтът на знаково училище в Пловдив

Над 1,5 млн. лв. са вложени в обновяването на Търговската гимназия Приключи ремонтът на Националната търговска гимназия в Пловдив. Рязането на лентата е в 11...

Европейска нощ на учените SEARCH се провежда в над 30 локации в България

“Европейска нощ на учените SEARCH 2023” ще се проведе на 29 септември на повече от 30 локации в цялата страна – Асеновград, Белоградчик, Бургас,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ