24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Сливен ще има индустриален парк. 2684 дка чакат инвеститори

Летището и мотопистата ще бъдат запазени със сегашните си параметри

“Индустриален парк Сливен” е вече част от картата на индустриалните паркове в България. Със заповед на министъра на икономиката и индустрията той бе вписан под №30 в регистъра на Индустриалните паркове.

От 2019 г. общината полага усилия за подобряване на инвестиционния климат в региона и привличане на инвеститори. Този процес премина през различни етапи – изработване и одобряване на Подробен устройствен план за територия частна общинска собственост, която се урегулира за производствена и складова дейност. Втората стъпка бе създаване на търговско дружество “Индустриален парк Сливен” ЕООД, в което общината е едноличен собственик на капитала. След това бе изготвена цялата необходима документация за изпълнение на Закона за индустриалните паркове (ЗИП) и процедура по вписване.

ПАРАМЕТРИ И ВЪЗМОЖНОСТИ

Индустриалният парк е с площ от 2684 дка и представлява един от най-мащабните проекти за индустриално развитие на територията на България. Обхваща група поземлени имоти от северната и южната страна на бившето летище “Бършен”, което дава възможност развитието на парка да се раздели на етапи. В същото време съществуващите писта на летището и мотописта ще бъдат запазени.

Related Articles

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ