24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и облагородяване на терена около паметника на 6 артилерийски полк, което ще отнеме около седмица.

Строителните дейности започнаха през октомври 2023 г. Изградиха се канализация и водопровод, велоалея, извърши се асфалтиране. Монтирани са камери за видеонаблюдение и осветление, засадена е растителност.

Новата улица, която преминава през бившите поделения, ще разтовари трафика от кръстовищата на „Розова градина“ и „Илинденско въстание“. Наблизо е предвиден терен за преместване на пожарната. Ще има и достъп до паметника на Шести артилерийски полк, който Общината реставрира. Новоизграденият участък е с дължина от близо 300 метра.

Related Articles

Ще реставрират сградата на бившата Земеделска банка в Търговище

Общината обяви поръчка за избор на изпълнител Връщат блясъка на архитектурна перла в Търговище. Общината обяви поръчка за избор на изпълнител на ремонта на сградата...

Определиха финалистите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“

Ученици от строителните гимназии се бориха за номинации Във финалите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“, организиран от КСБ участваха 62 ученици, разделени...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ