8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

Сливен прави индустриална зона на 2500 декара

Общинският съвет в Сливен гласува да се създаде дружество “Индустриален парк – Сливен”. Предстои изготвянето на бизнес план за развитие на зоната. Предложението бе разгледано втори път от местния парламент, тъй като на предишната сесия то бе отхвърлено. Администрацията обаче настоя, че проектът е много важен за стратегическото развитие на региона. Планираната индустриална зона обхваща 2500 декара от района на летище “Бършен” и е разделена на три зони – две за индустриално развитие и летищната писта, която ще може да функционира. Общината няма намерение да продава самолетната писта, както и пистата за мотокрос.

Очаква се в края на лятото да бъдат отворени мерките, по които Сливен да кандидатства за привличане на инвестиции в индустриалната зона.

„Създаваме дружество, което трябва да администрира индустриалния парк след създаването му. Изискване е да има такова дружество, за да може да впишем самия индустриален парк в регистъра. Очакваме техническите проекти да са готови до два месеца”, обясни градоначалникът Стефан Радев.

За управител на дружеството, до провеждането на конкурс, беше избран експертът Соломон Москона. Той е с дългогодишен опит в банковата сфера и инвестициите.

Очаква се в края на лятото да бъдат отворени мерките, по които Сливен да кандидатства за привличане на инвестиции в индустриалната зона.

Related Articles

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ