20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Сливен прави индустриална зона на 2500 декара

Общинският съвет в Сливен гласува да се създаде дружество “Индустриален парк – Сливен”. Предстои изготвянето на бизнес план за развитие на зоната. Предложението бе разгледано втори път от местния парламент, тъй като на предишната сесия то бе отхвърлено. Администрацията обаче настоя, че проектът е много важен за стратегическото развитие на региона. Планираната индустриална зона обхваща 2500 декара от района на летище “Бършен” и е разделена на три зони – две за индустриално развитие и летищната писта, която ще може да функционира. Общината няма намерение да продава самолетната писта, както и пистата за мотокрос.

Очаква се в края на лятото да бъдат отворени мерките, по които Сливен да кандидатства за привличане на инвестиции в индустриалната зона.

„Създаваме дружество, което трябва да администрира индустриалния парк след създаването му. Изискване е да има такова дружество, за да може да впишем самия индустриален парк в регистъра. Очакваме техническите проекти да са готови до два месеца”, обясни градоначалникът Стефан Радев.

За управител на дружеството, до провеждането на конкурс, беше избран експертът Соломон Москона. Той е с дългогодишен опит в банковата сфера и инвестициите.

Очаква се в края на лятото да бъдат отворени мерките, по които Сливен да кандидатства за привличане на инвестиции в индустриалната зона.

Related Articles

250 млн. лева за жп сектора са пренасочени към други проекти

Над 250 млн. лева от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, които са за железопътни проекти, вече са пренасочени към други видове транспорт. Взехме това...

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ