27 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

След дълго отлагане: Отварят част от пътя Мездра – Ботевград

Дългоочакваното отваряне за движение на част от трасето Мездра – Ботевград от днес вече е факт. Отсечката е част от международния път Е-79 и е много важна за всички в Северозапада.

Обходните маршрути удължаваха трафика с часове, а недоволството в населените места, откъдето той бе пренасочен, ескалираше до протести и пътни блокади.

Срокът за пускането на пътя между Мездра и Лютидол първоначално беше през декември, после януари, сетне 15 февруари, но завършването постоянно се бавеше. Модернизацията цели да облекчи интензивния трафик, като старият път се разшири до четири ленти – по две във всяка посока.

Изграден е и допълнителен мост над река Искър, непосредствено до съществуващия на входа на Мездра.

Според разчетите Е-79 ще трябва да се затвори още веднъж през април, тъй като модернизацията в някои участъци е несъвместима с изискванията за безопасен трафик. Цялостната модернизация на скоростната отсечка Мездра–Ботевград се предвижда да приключи в края на следващата година.

Related Articles

Пясъчни мандали правят тибетски монаси в Бургас

Бургас домакинства през уикенда и днес на поредица от събития, свързани с културата, духовността и традициите на Изтока. В морския град има демонстрации на древното...

Транспорт: МРРБ и АПИ работят за свързаност между север и юг в страната

До началото на септември ще бъдат обявени обществени поръчки за инженеринг и строителен надзор за участъка Бяла – Велико Търново, който е третата част...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ