16 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Слагат под режим водоподаването в пазарджишка община

Режим за потреблението на вода въвеждат в община Лесичово, съобщиха от “Водоснабдяване и канализация” в Пазарджик. Причината дружеството да въведе ограничителната мярка е силното нарастване на ползването на питейна вода за непитейни нужди, дължащо се на горещото и сухо време.

С наложения режим ще се акумулира вода във водоемите над Церово и Лесичово за осигуряване на нормално водоснабдяване.

До нормализиране на ситуацията, в общината ще се спира водоподаването от 22:00 до 6:00 часа. От дружеството посочват още, че при незадоволителен ефект от нощния режим ще се въведе допълнително ограничение на водоподаването от 11:00 до 18:00 часа, с цел осигуряването му във вечерните часове.

От ВиК Пазарджик припомнят, че частично бедствено положение заради липса на вода беше обявено в община Ракитово преди седмица. Причината беше липса на нормално водоподаване до жителите на града поради голяма авария на силно амортизиран външен водопровод.

Related Articles

В Браниполе се радват на своя Японска градина

Нов парк с японска градина откриха в с. Браниполе край Пловдив. Визията на зоната е тотално променена, като неизползваемото и пустеещо някога място е...

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ