12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Слагат под режим водоподаването в пазарджишка община

Режим за потреблението на вода въвеждат в община Лесичово, съобщиха от “Водоснабдяване и канализация” в Пазарджик. Причината дружеството да въведе ограничителната мярка е силното нарастване на ползването на питейна вода за непитейни нужди, дължащо се на горещото и сухо време.

С наложения режим ще се акумулира вода във водоемите над Церово и Лесичово за осигуряване на нормално водоснабдяване.

До нормализиране на ситуацията, в общината ще се спира водоподаването от 22:00 до 6:00 часа. От дружеството посочват още, че при незадоволителен ефект от нощния режим ще се въведе допълнително ограничение на водоподаването от 11:00 до 18:00 часа, с цел осигуряването му във вечерните часове.

От ВиК Пазарджик припомнят, че частично бедствено положение заради липса на вода беше обявено в община Ракитово преди седмица. Причината беше липса на нормално водоподаване до жителите на града поради голяма авария на силно амортизиран външен водопровод.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ