8 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Семинар за публичните пространства организира Съюзът на урбанистите в България

„Публичните пространства. Колективно преосмисляне и съвместно действие“ е семинар, който ще се проведе от 10:00 часа на 29 септември от 10:00 часа в Entract 127 в София. С него започват събитията от проекта “Съвместно създаване на градската среда: Учене от опитите за нормотворчество и създаване на места в Нидерландия и България”. Той се осъществяван от Съюза на урбанистите в България с подкрепата на Посолството на Кралство Нидерландия.

Форумът е посветен на публичните пространства и тяхната важна роля за средата, живота и общуването в града. С проявите се отбелязват 20 години от откриването на специалността “Урбанизъм” в български университет.

Професионалисти, работещи в сферата на градското развитие ще си дадат среща, за да споделят своя опит и добри практики за използване на потенциала и обновяване на публичните пространства. Специален гост ще е Michiel van Driessche от холандското студио Felixx Landscape Architects & Planners. От българска страна са поканени за участие: главният архитект на София Здравко Здравков и представители на архитектурни студия, граждански организации и институции.

Related Articles

Улесняват правилата за проектиране на нови сгради с близко до нулево енергийно потребление

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № РД-02-20-3 от 9.11.2022 г. за техническите изисквания към енергийните характеристики на сгради облекчава прилагането...

Ремонтират Националния студентски дом с пари от Плана за възстановяване и устойчивост

Създаване на Национален фокусен център към Националния студентски дом в София позволява ремонтът на емблематичната сграда да се осъществи със средства от Националния план...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ