13 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

Семинар за публичните пространства организира Съюзът на урбанистите в България

„Публичните пространства. Колективно преосмисляне и съвместно действие“ е семинар, който ще се проведе от 10:00 часа на 29 септември от 10:00 часа в Entract 127 в София. С него започват събитията от проекта “Съвместно създаване на градската среда: Учене от опитите за нормотворчество и създаване на места в Нидерландия и България”. Той се осъществяван от Съюза на урбанистите в България с подкрепата на Посолството на Кралство Нидерландия.

Форумът е посветен на публичните пространства и тяхната важна роля за средата, живота и общуването в града. С проявите се отбелязват 20 години от откриването на специалността “Урбанизъм” в български университет.

Професионалисти, работещи в сферата на градското развитие ще си дадат среща, за да споделят своя опит и добри практики за използване на потенциала и обновяване на публичните пространства. Специален гост ще е Michiel van Driessche от холандското студио Felixx Landscape Architects & Planners. От българска страна са поканени за участие: главният архитект на София Здравко Здравков и представители на архитектурни студия, граждански организации и институции.

Related Articles

АПИ с 16 концепции за интегрирано градско развитие

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с 16 проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Общият бюджет на...

АПИ прекрати договорa с една от фирмите за електронно събиране на пътни такси

Агенция "Пътна инфраструктура" прекрати договорa с една от фирмите за предоставяне на услуги за електронно събиране на пътни такси. "Т-СМАРТ ГЛОБАЛ" бе петото дружество,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ