5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Северният вход на Стара Загора посреща пътуващите с нов облик

Северният вход на Стара Загора вече е с обновен и приветлив облик, съобщиха от Общината.

Дейностите по създаването на по-добра среда за пространството продължиха няколко месеца и бяха изпълнени от звено „Озеленяване и комунални дейности“. Разделителната линия на пътното платно е решена в цветовете на българското знаме. Ново озеленяване и осветление допълват визията на табелата с името на хилядолетния град.

Флорална аранжировка получи и разделителната линия на бул. „България“ при квартал „Железник“. Засадени са 130 дървета от вида червенолистен явор, като при завършването на начинанието до кръстовището с кръгово движение на бул. „Цар Симеон Велики“ и „Капитан Петко войвода“ те ще станат 170 броя.

На последна фаза е идейният проект, който ще промени входа на града в южната част на Стара Загора. Очаква се съгласуване с Агенция Пътна инфраструктура и стартиране на дейностите. Планирано е това да се случи и при останалите два вход/изход на града. Подменени са знамената при всеки един от тях, където на 20-метрови метални пилони се вее българският трикольор.

Related Articles

Започва строителството на метрото през район „Слатина“

Първа копка на две от новите шест станции на метрото ще бъде направена на 27 ноември в 13:00 часа, срещу зала „Арена София“. Това...

Министър Цеков: Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти и саниране в бюджет 2024 г.

Над 1,7 млрд. лв. са заложени за капиталовата програма на МРРБ в проектобюджета за 2024 г. Включени са 253 обекта ново строителство и основни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ