12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Северният вход на Стара Загора посреща пътуващите с нов облик

Северният вход на Стара Загора вече е с обновен и приветлив облик, съобщиха от Общината.

Дейностите по създаването на по-добра среда за пространството продължиха няколко месеца и бяха изпълнени от звено „Озеленяване и комунални дейности“. Разделителната линия на пътното платно е решена в цветовете на българското знаме. Ново озеленяване и осветление допълват визията на табелата с името на хилядолетния град.

Флорална аранжировка получи и разделителната линия на бул. „България“ при квартал „Железник“. Засадени са 130 дървета от вида червенолистен явор, като при завършването на начинанието до кръстовището с кръгово движение на бул. „Цар Симеон Велики“ и „Капитан Петко войвода“ те ще станат 170 броя.

На последна фаза е идейният проект, който ще промени входа на града в южната част на Стара Загора. Очаква се съгласуване с Агенция Пътна инфраструктура и стартиране на дейностите. Планирано е това да се случи и при останалите два вход/изход на града. Подменени са знамената при всеки един от тях, където на 20-метрови метални пилони се вее българският трикольор.

Related Articles

Лекции, работилници и конкурси в Седмицата на ландшафтната архитектура

започва на 22 април в Лесотехническия университет в София, информират организаторите. Програмата е богата и включва различни тематични активности. Предизвикателство за студентите е...

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ