22 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Санирането с пари от бюджета спира

Санирането с пари от бюджета спира, защото не достигат 46 милиона лева. Това пояснение се съдържа в документ, публикуван на сайта на МРРБ.

Строителното министертво преустановява сключването на договори по обновяването на сградите с пари от бюджета. Изчерпан е финансовият ресурс на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, се казва в документа на МРРБ. Остават 52 блока, за които са сключени договори.

Най-важният мотив на министерството е, че бюджетът от 2 млрд. лв. ще бъде надхвърлен с 46 млн. лв., ако дейностите по санирането бъдат довършени напълно. Причината – строителните материали поскъпнаха рязко през 2021-2022 г., като на някои от тях цените нараснаха двойно. Така разликата в референтните цени от 2016 г., когато започна програмата, и днешните става значителна. Това води до невъзможност на този етап програмата да продължи безплатно за хората.

Related Articles

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ