26 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Санирането с пари от бюджета спира

Санирането с пари от бюджета спира, защото не достигат 46 милиона лева. Това пояснение се съдържа в документ, публикуван на сайта на МРРБ.

Строителното министертво преустановява сключването на договори по обновяването на сградите с пари от бюджета. Изчерпан е финансовият ресурс на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, се казва в документа на МРРБ. Остават 52 блока, за които са сключени договори.

Най-важният мотив на министерството е, че бюджетът от 2 млрд. лв. ще бъде надхвърлен с 46 млн. лв., ако дейностите по санирането бъдат довършени напълно. Причината – строителните материали поскъпнаха рязко през 2021-2022 г., като на някои от тях цените нараснаха двойно. Така разликата в референтните цени от 2016 г., когато започна програмата, и днешните става значителна. Това води до невъзможност на този етап програмата да продължи безплатно за хората.

Related Articles

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...

АПИ и „Тол България“ с договор за електронно събиране на пътни такси

Агенция „Пътна инфраструктура“ и „Тол България“ ЕООД сключиха договор, с който се дава възможност на дружеството след като постигне оперативна съвместимост с електронната система...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ