17 C
Пловдив
събота, юни 10, 2023

РИОСВ – Пловдив проверява общините за незаконните сметища

От понеделник, 3 април, екипи на РИОСВ Пловдив (Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив) започват проверки по всички населени места от седемнадесетте общини на територията си. Ще проверяват изпълнени ли са от кметовете по места предписанията на екоинспекцията да се локализират замърсени с отпадъци терени и да се организира почистването им. Срокът за това изтича на 31 март.

Срещу кметовете, непредприели мерки за организация и контрол на дейностите, свързани с образуването, събирането, съхраняването, транспортирането и третирането на отпадъци, ще бъдат предприети, предвидените в Закона за управление на отпадъците, административни наказателни действия и ще бъдат наложени санкции.

Активните действия са в подкрепа на националната кампания на Министерството на околната среда и водите под мотото „Да сложим точка на замърсяването“.

Related Articles

Божествен лик се появи при градежа на новия храм в „Тюлбето“

Напредва строителството на новия православен храм в местността „Тюлбето“ край Казанлък. Инициатори на начинанието са журналистът Мартин Карбовски и екипът му. Градежът на духовната...

Кауза: Доброволци почистват обществени чешми в различни населени места

Каузата, "Живи чешми" на фондация "Наука за природата" е възстановила над 50 чешми в различни части на страната, информират организаторите. Тази година кампанията им е...
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ