22 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

РИОСВ – Пловдив проверява общините за незаконните сметища

От понеделник, 3 април, екипи на РИОСВ Пловдив (Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив) започват проверки по всички населени места от седемнадесетте общини на територията си. Ще проверяват изпълнени ли са от кметовете по места предписанията на екоинспекцията да се локализират замърсени с отпадъци терени и да се организира почистването им. Срокът за това изтича на 31 март.

Срещу кметовете, непредприели мерки за организация и контрол на дейностите, свързани с образуването, събирането, съхраняването, транспортирането и третирането на отпадъци, ще бъдат предприети, предвидените в Закона за управление на отпадъците, административни наказателни действия и ще бъдат наложени санкции.

Активните действия са в подкрепа на националната кампания на Министерството на околната среда и водите под мотото „Да сложим точка на замърсяването“.

Related Articles

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ