13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

РИОСВ – Пловдив проверява общините за незаконните сметища

От понеделник, 3 април, екипи на РИОСВ Пловдив (Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив) започват проверки по всички населени места от седемнадесетте общини на територията си. Ще проверяват изпълнени ли са от кметовете по места предписанията на екоинспекцията да се локализират замърсени с отпадъци терени и да се организира почистването им. Срокът за това изтича на 31 март.

Срещу кметовете, непредприели мерки за организация и контрол на дейностите, свързани с образуването, събирането, съхраняването, транспортирането и третирането на отпадъци, ще бъдат предприети, предвидените в Закона за управление на отпадъците, административни наказателни действия и ще бъдат наложени санкции.

Активните действия са в подкрепа на националната кампания на Министерството на околната среда и водите под мотото „Да сложим точка на замърсяването“.

Related Articles

Въвеждат в експлоатация BG-ALERT догодина, на 29 ноември е националният тест

В сряда, 29 ноември, между 12.00 и 12.30 часа е националният тест на системата BG-ALERT. За да се получи тестовото съобщение, е достатъчно телефоните да...

11 проекта с награди от архитектурния конкурс „Арх. Димитър Богданов“

11 студентски проекта са отличени в юбилейното 20 издание на архитектурния конкурс „Арх. Димитър Богданов“. Голямата награда - едногодишна стипендия от студио „Амфион“ получава...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ