13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Ремонт за над 6,5 млн. лв. подобрява връзката на Свищов с АМ „Русе – Велико Търново“

Стартира първият етап от ремонта на важна 7-километрова отсечка, която ще свързва Свищов с бъдещата Автомагистрала „Русе – Велико Търново“, информират от пресцентъра на местната управа. Технологичният проект за част „Пътна“ включва цялостно преасфалтиране и подмяна на асфалтовите пластове, подобряване на отводняването, профилиране на пътните банкети и отстраняване на излишна растителност на третокласен път III-405. От връзката му с път III-407 (кръстовището към с. Совата и с. Козловец), през с. Царевец, до входа на град Свищов, където ще се свърже с участъка, който през 2020 година Общината рехабилитира.

Ремонтът ще се осъществи в два етапа. В първи етап, който ще бъде изпълнен от ВиК „Йовковци“, ще бъде реализиран обект „Аварийна подмяна на уличен водопровод в с. Царевец, по улица „Втора“. Участъкът е силно компрометиран и с неговия своевременен ремонт ще се избегнат бъдещи проблеми за цялостната настилка, която предстои да бъде положена във втори етап. Обхватът на подмяна включва 1200 метра линеен участък и 50 броя сградни водопроводни отклонения. Съществуващият амортизиран азбесто-циментов водопровод ще бъде подменен с полиетиленови тръби, с висока плътност, което ще доведе до намаляване загубите на вода и предоставяне на по-качествена услуга на абонатите. След подмяната на водопроводния участък и изминаване на технологичното време за улягане на изкопа, ще стартира и вторият етап от дейности по пътния участък и подмяна на настилката, съгласно технологичния проект за ремонта – част „Пътна“.

Стратегическата цел на ремонта е подготовката на пътната инфраструктура, която ще свързва общинския център с бъдещата АМ „Русе – Велико Търново“. Участъкът се характеризира с висок и интензивен трафик и е от изключителна важност за транспортната свързаност и развитието на местната икономика.

За предстоящия ремонт във втори етап ще бъдат осигурени средства по програмата за текущ ремонт от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Related Articles

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ