26 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

Ремонтът на язовир „Огоста“ стартира през май

До края на април трябва да стане ясно колко средства са необходими за ремонта на язовир „Огоста“. Това заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов. По думите му проблемът с ремонта на водния басейн е дългогодишен и вече е много наболял. Язовирът трябва да бъде ремонтиран приоритетно в спешен порядък.

Министърът припомни, че ремонтът на стената на язовир „Огоста“ е задължение на държавата и тя трябва да си свърши работата.

„Обсъдихме следващите стъпки и се надявам това да успокои обществото, защото предприемаме реални действия. Да, ресурсът, който е бил отделен преди години е изхарчен, такъв ресурс няма в момента, но това, за което сме поели ангажимент, е с възстановяването на средствата в ДКК, да направим всичко възможно да отделим ресурс за ремонта. Ще работя с колегите, за да намерим решение преди изтичането на срока на строителното разрешение.“, допълни Богданов.

Той уточни, че издаденото строително разрешение изтича през май, а до края на април трябва да стане ясно точно колко средства са необходими за ремонта.

Related Articles

Предстои основен ремонт на Музея на мозайките в Девня

Над 5 млн. лв. отпуска Министерството на регионалното развитие и благоустройството за основен ремонт на Музея на мозайките в Девня. Проектът включва конструктивни промени...

„Обект 889“: Изложба показва историята на Дунав мост

Поводът е 70-годишнината на съоръжението В библиотека „Любен Каравелов“ в Русе е открита изложба „Обект 889“, посветена на 70-годишнината от изграждането на Дунав мост. Експозицията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ