10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Ремонтът на язовир „Огоста“ стартира през май

До края на април трябва да стане ясно колко средства са необходими за ремонта на язовир „Огоста“. Това заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов. По думите му проблемът с ремонта на водния басейн е дългогодишен и вече е много наболял. Язовирът трябва да бъде ремонтиран приоритетно в спешен порядък.

Министърът припомни, че ремонтът на стената на язовир „Огоста“ е задължение на държавата и тя трябва да си свърши работата.

„Обсъдихме следващите стъпки и се надявам това да успокои обществото, защото предприемаме реални действия. Да, ресурсът, който е бил отделен преди години е изхарчен, такъв ресурс няма в момента, но това, за което сме поели ангажимент, е с възстановяването на средствата в ДКК, да направим всичко възможно да отделим ресурс за ремонта. Ще работя с колегите, за да намерим решение преди изтичането на срока на строителното разрешение.“, допълни Богданов.

Той уточни, че издаденото строително разрешение изтича през май, а до края на април трябва да стане ясно точно колко средства са необходими за ремонта.

Related Articles

Реставрират хотел „Париж“- част от недвижимото културно наследство на София

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде разрешение за строеж за реконструкция на сградата на бул. „Княгиня Мария Луиза“ 30 и за реставрационно-консервационни...

Варна: Търси се финансиране за строеж и реновиране на спортни обекти

В Община Варна работят активно за подобряване на спортната инфраструктура в града. Към този момент изграждането на басейни в район „Аспарухово“ и в кв....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ