29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Ремонтират алеите в Градския парк в Разград

Започнаха строителните дейности по основния ремонт и рехабилитацията на Северния градски парк в Разград, съобщиха от Общината.

609 583,64 лв. без ДДС е стойността на възстановяването на алеите с обща дължина около 5 км. Ремонтните работи се извършват от фирма „Строймонтаж” ЕАД след провеждане на обществена поръчка.

Най-належащият елемент от рехабилитацията на парка са алеите и затова ремонтът започва с подмяна на асфалтовото покритие, с което да се осигури комфорт на жителите и гостите на града, посещаващи мястото за почивка. Мероприятията по поддържане на зелената система в парка също продължават.

През миналата година бе разчистен участъкът към Пантеона и създаден розариум, а през настоящата година се предвиждат активни залесителни мероприятия, ще се надгражда и по отношение на алейното осветление.

Продължава прочистванено на храстовидна растителност, а ако на сесията на Общинския съвет през март местните парламентаристи утвърдят разчета на финансовите средства през годината, ще започне и изграждането на две нови площадки – спортна за стрийт фитнес в района над комбинираната детска площадка и детска площадка за деца от 0 до 3 години в началото на Градския парк.

По стопански начин продължава прочистването на недостатъчно облагородени зони в Градския парк, западно от Пантеона се работи по разкриване на алеите, прочистване на прораслата дървесна и храстовидна растителност, както и по възстановяване на паркова мебел.

Предвижда се ремонтът да приключи до първи юни.

Related Articles

Изграждат съвременен младежки център в Пещера

В Пещера започна строителството на Младежки център. Целта е да се създаде модерна и достъпна инфраструктура, отговаряща на нуждите и интересите на младите хора...

Изграждат нов пешеходен мост над р.Струма в Перник

Започна строителството на новия пешеходен мост над река Струма на ул. "Св. св. Кирил и Методий" при кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“. В...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ