24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще бъдат поставени информационни стикери, на които е посочено какъв тип боклук може да се изхвърля.

В кафявите контейнери могат да се поставят всички видове градински (зелени) отпадъци – окосена трева, листа, шума, цветя, дребни храсти (без клони), плевели и дървени стърготини. В тях могат да се изхвърлят и някои хранителни отпадъци, например обелки от плодове и зеленчуци, обясниха от общинската администрация.

В съдовете за растителни отпадъци категорично не трябва да се изхвърлят полиетиленови торби и чували, пелени, санитарни продукти, торбички за прахосмукачки, угарки от цигари и пепел, сготвена храна, битова смет, както и рециклируеми отпадъци от хартия и картон, пластмаса, метали и стъкло.

Окастрените клони и стеблата на лозите не трябва да се изхвърлят в кафявите контейнери и следва да се депонират на временното строително депо, където има специално обособена за целта зона, посочиха още от Общината. И уточниха, че депонирането на зелени отпадъци не се дължи такса.

Related Articles

Ще реставрират сградата на бившата Земеделска банка в Търговище

Общината обяви поръчка за избор на изпълнител Връщат блясъка на архитектурна перла в Търговище. Общината обяви поръчка за избор на изпълнител на ремонта на сградата...

Нови правила за плановите ремонти в Благоевград

Община Благоевград въвежда нови правила за извършване на плановите ремонти от разпределителни дружества, ВиК и частни лица, вкл. за включване в мрежите жилищни кооперации....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ