25 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Радев: Витоша се превръща в музей на затворени и ръждясали съоръжения

Президентът с анализ за туристическия бизнес в планината

Държавният глава Румен Радев провежда работна среща с представители на изпълнителната власт, местната администрация, представители на спортната общност и на инвеститорите в природен парк „Витоша“, информира БГНЕС. А дискусията е за перспективите пред развитието на масовия спорт, както и летния, и зимен туризъм в планината.

Радев отбеляза, че има огромен ръст в Зимния туризъм. „Туризмът става все по-голям дял от БВП на страната“, подчерта той. Президентът посочи, че Витоша се задръства от автомобили, защото няма друг начин, по който да се стигне до планината. Той е категоричен, че не иска да се търсят виновни, а причини и какви решения могат да се вземат. Трябва да се вземат мерки, за да не се превръща планината в музей на ръждясали съоръжения.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова отбеляза, че целта е да се възстановят и развият лифтовете. „Беше спрян и Драгалевският лифт и сега имаме само Симеоновският лифт, който също се нуждае от възстановяване“, подчерта тя и добави, че по отношение на Княжевския лифт има тотално противоречие със собствениците.

„Ние като община, отговаряща за пътя, модернизирахме и подобрихме достъпа до градски транспорт. Разработихме по редица програми активности на Витоша“, каза още столичният кмет.

Related Articles

Транспорт: МРРБ и АПИ работят за свързаност между север и юг в страната

До началото на септември ще бъдат обявени обществени поръчки за инженеринг и строителен надзор за участъка Бяла – Велико Търново, който е третата част...

Кампания във Франция „Шофирай като жена!“

Това лято пътният трафик във Франция минава под мотото „Шофирай като жена!“. Кампанията за пътна безопасност набира скорост през юли и е активна особено...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ