19 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

В столицата: Фотоизложба „София – сгради, истории, съдби“

26 сгради, съхранили историческите корени и културното наследство на столицата, могат да бъдат видени в изложбата „София – сгради, истории, съдби“. Поводът за събитието е 144-годишнината от обявяването на града за столица на България.

Фотографиите са на журналиста Митко Попов, който запечатва със своя обектив красотата на родния си град. Творческата работа започва през 2018 година във Facebook проекта „Скритата красота на София.“ Организатор на събитието е Столична община.

„Хората, които ме познават, отдавна знаят, че думичката „страст“ е изключително важна за нещата, с които се занимавам. А това особено важи за любовта ми към културно-историческото наследство и миналото ни като страна. Иска ми се да вярвам, че с всяка изминала година все повече хора ще усещат гордост от хилядолетната ни история като страна, защото точно това най-осезаемо ни липсва, а ако мога да допринеса дори и с частица за тази промяна, то всички усилия досега категорично ще си струват…“, казва авторът.

Related Articles

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн....

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ