15 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

Работилница: Нов живот за стари мебели

Какво е реставрация, какви предмети могат да бъдат реставрирани, какво се крие зад процесa и колко време отнема? Отговорът на тези и други въпроси ще даде на 1 ноември в двора на Етнографския музей в Бургас инж. Невена Ганчева – интериорен дизайнер.

Там ще се проведе и работилница за реставрация на мебели. Събитието цели да ни вдъхнови да живеем по-устойчиво, намалявайки консуматорското мислене и подкрепяйки разумното потребление.

„Ще споделим опит, ще демонстрираме и информираме какви техники и материали да приложим за реставрирането на мебели и аксесоари за дома – това е ценна възможност, която може да намали отпадъците. А с това заемаме отговорна позиция за опазването на околната среда“, споделят организаторите.

За работилницата ще бъдат предоставени материали и консумативи за ремонт и декорация. Освен осигурените демонстративни мебели участници също могат да донесат свои вещи за реставрация. На финала ще има импровизирана изложба с вече обновени предмети от събитието.

Related Articles

200 млн. лв. за саниране на блокове в засегнатите от енергийния преход региони

Близо 200 млн. лв. от управляваната от МРРБ Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни...

Община Карлово се включва в проекта за водородна долина

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов обсъди с ректора на Тракийския университет в Стара Загора проф. д-р Добри Ярков участието на Общината в проекта...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ