5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Работилница: Нов живот за стари мебели

Какво е реставрация, какви предмети могат да бъдат реставрирани, какво се крие зад процесa и колко време отнема? Отговорът на тези и други въпроси ще даде на 1 ноември в двора на Етнографския музей в Бургас инж. Невена Ганчева – интериорен дизайнер.

Там ще се проведе и работилница за реставрация на мебели. Събитието цели да ни вдъхнови да живеем по-устойчиво, намалявайки консуматорското мислене и подкрепяйки разумното потребление.

„Ще споделим опит, ще демонстрираме и информираме какви техники и материали да приложим за реставрирането на мебели и аксесоари за дома – това е ценна възможност, която може да намали отпадъците. А с това заемаме отговорна позиция за опазването на околната среда“, споделят организаторите.

За работилницата ще бъдат предоставени материали и консумативи за ремонт и декорация. Освен осигурените демонстративни мебели участници също могат да донесат свои вещи за реставрация. На финала ще има импровизирана изложба с вече обновени предмети от събитието.

Related Articles

Въвеждат в експлоатация BG-ALERT догодина, на 29 ноември е националният тест

В сряда, 29 ноември, между 12.00 и 12.30 часа е националният тест на системата BG-ALERT. За да се получи тестовото съобщение, е достатъчно телефоните да...

От 1 декември: Влиза в сила нискоемисионната зона за автомобили в центъра на София

Нискоемисионната зона (НЕЗ) за автомобили в София ще влезе в сила на 1 декември 2023 г. и ще е валидна до 29 февруари 2024...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ