21 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева

Първа копка на водопровод на ул. „2-ра“ в село Дълго поле направиха кметът на община Калояново Младен Кичев, заместник-кметът Сузана Николова, кметът на селото Тодор Танански и представител на фирмата-изпълнител. Ще бъдат положени тръби с обща с дължина 1 380 м. Това е първият обект, с който стартира строителната програма на община Калояново. За нея са заделени 2 млн. лв. от общинския бюджет и са предвидени ремонти и реконструкции във всички села на общината. Проектите на община Калояново, които са одобрени в инвестиционната й програма са за близо 6 млн.лв.

Улица „2-ра“ ще бъде завършена до края на 2024 г. Предстои на още три улици в Дълго поле да бъде изграден водопровод, а след това по друг проект ще се положи нова асфалтова настилка и ще се изградят нови тротоари. Този проект ще реши проблема с честите аварии по водопреносната мрежа.

Скоро на централната улица в Калояново ще бъдат положени нови тротоари и бордюри. Предстои и Агенция Пътна инфраструктура да асфалтира пътя.

Related Articles

Община Приморско получи държавни имоти за градски парк

Правителството одобри Община Приморско да получи държавни имоти в града с площ близо 14 000 кв. Те ще бъдат използвани за изграждане на общински...

Община Созопол проектира водопровод от м. Бялата вода до с. Индже войвода

Община Созопол се ангажира да изработи проект за нов водопровод от водоема в местността Бялата вода до с. Индже войвода. Това съобщи кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ