16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Пускат обществена поръчка за 13,8 млн. лв. за управление на трафика в София

Столична община обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за поддръжка и изграждане на средства за управление на трафика и видеонаблюдение.

Предметът на дейност е: „Избор на изпълнител за дейности, свързани с осигуряване на техническата изправност и функционалност, експлоатационна годност и безопасност на 383 светофарни уредби и 43 светофара тип „бягащ пешеходец”, както и на системата за видеонаблюдение на 250 броя кръстовища.

Включена е и поддръжката на 294 камери с функция за разпознаване на регистрационни номера. Обществената поръчка обхваща още: изграждане и поддръжка на системата за приоритизация на превозни средства със специален режим на движение, както и на превозните средства от градския транспорт; техническо оборудване и програмно осигуряване за съществуващите координационни режими на работа на светлинната сигнализация за регулиране на движението на 150 кръстовища, включително чрез извършване на строително-монтажни дейности. Прогнозната стойност за изпълнение на обществената поръчка е в размер на 13 800 000,00 лева без ДДС. Срокът за изпълнение на поръчката е 2 години, считано от датата на влизане в сила на договора. „С изпълнението на дейностите по поръчката се цели повишаване на пътната безопасност, ограничаване на пътнотранспортния травматизъм и подобряване на пропускателната способност на пътищата на територията на Столична община чрез интелигентно и автоматизирано управление на транспортните потоци“ – заяви заместник-кметът Кристиан Кръстев. Предвижда се изготвяне на предложения и проектни решения и въвеждане на системи за дистанционно наблюдение, контрол и синхронизация за „Зелена вълна”, извличане и обработка на данни и информация относно транспортните потоци чрез използването на техническите възможности и функционалности на системата за управление на трафика и системите за видеонаблюдение, както и осигуряване на постоянна свързаност между Центъра за управление на трафика и светофарните контролери и камерите за видеонаблюдение.

Предвижда се и дистанционно подпомагане на съответните служби при настъпване на инциденти, аварийни, кризисни ситуации.

Related Articles

Инж. Илиян Терзиев: С 1/3 намаля продукцията на строителния бранш

Икономическият отчет на Камарата на строителите за 9-месечието на миналата година показва, че продукцията на строителния бранш е намаляла с 1/3, съобщи за БНР...

До 2026 година: Пускат нови 8 влака в софийското метро

Нови 8 влака ще возят пътниците в софийското метро през 2026 г. Те ще бъдат произведени от един от най-големите европейски индустриални конгломерати –...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ