21 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Пускат обществена поръчка за 13,8 млн. лв. за управление на трафика в София

Столична община обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за поддръжка и изграждане на средства за управление на трафика и видеонаблюдение.

Предметът на дейност е: „Избор на изпълнител за дейности, свързани с осигуряване на техническата изправност и функционалност, експлоатационна годност и безопасност на 383 светофарни уредби и 43 светофара тип „бягащ пешеходец”, както и на системата за видеонаблюдение на 250 броя кръстовища.

Включена е и поддръжката на 294 камери с функция за разпознаване на регистрационни номера. Обществената поръчка обхваща още: изграждане и поддръжка на системата за приоритизация на превозни средства със специален режим на движение, както и на превозните средства от градския транспорт; техническо оборудване и програмно осигуряване за съществуващите координационни режими на работа на светлинната сигнализация за регулиране на движението на 150 кръстовища, включително чрез извършване на строително-монтажни дейности. Прогнозната стойност за изпълнение на обществената поръчка е в размер на 13 800 000,00 лева без ДДС. Срокът за изпълнение на поръчката е 2 години, считано от датата на влизане в сила на договора. „С изпълнението на дейностите по поръчката се цели повишаване на пътната безопасност, ограничаване на пътнотранспортния травматизъм и подобряване на пропускателната способност на пътищата на територията на Столична община чрез интелигентно и автоматизирано управление на транспортните потоци“ – заяви заместник-кметът Кристиан Кръстев. Предвижда се изготвяне на предложения и проектни решения и въвеждане на системи за дистанционно наблюдение, контрол и синхронизация за „Зелена вълна”, извличане и обработка на данни и информация относно транспортните потоци чрез използването на техническите възможности и функционалности на системата за управление на трафика и системите за видеонаблюдение, както и осигуряване на постоянна свързаност между Центъра за управление на трафика и светофарните контролери и камерите за видеонаблюдение.

Предвижда се и дистанционно подпомагане на съответните служби при настъпване на инциденти, аварийни, кризисни ситуации.

Related Articles

Започва издаването на лични карти с биометрични данни

Новият образец влиза в сила от 17 юни От 17 юни т.г. Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда нов образец на българска лична карта, съобщиха...

САБ обяви конкурс за проектиране на комплекс със смесено предназначение в Бургас

Съюзът на архитектите в България търси реализация на своя дългогодишен актив – имот в Промишлена зона „Север“ на Бургас, с площ от 8 156...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ