34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Пускат лифтовете на Витоша от 3 юни

Откриват летния сезон на Витоша тази събота, 3 юни. С традиционното велосъстезание Home Mountain Enduro ще бъде дадено официално началото на сезона този уикенд. Участниците в състезанието ще трябва да се справят с 5 отделни състезателни отсечки с обща дължина от над 13 км и 2000 м отрицателна денивелация. Всички етапи са с високо ниво на трудност и включват множество стъмни участъци, корени, камъни, скокове, скоростни прави и други интересни естествени и изкуствено създадени препятствия.

Три лифта ще работят до края на лятото, но само през уикенда при благоприятни метеорологични условия, съобщи концесионерът „Витоша ски“.

Кабинковото съоръжение ще се ползва за изкачване от началната станция в Симеоново до хижа „Алеко“. Ако се ползва билет и за връщане – общата цена е 20 лв. За ученици и студенти, както и за деца до 12 години ще има намаление. Така за едно семейство изкачването и слизането с лифта от „Алеко“ през уикендите това лято ще струва около 50 лв.

От фирмата концесионер пускат и комбинирани билети „От града до върха на планината“, с които ще се полза лифт до Черни връх.

Related Articles

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с...

Осигуряват техническа помощ за зелени проекти

Фонд ФЛАГ е получил одобрение на проект, финансиран от програма LIFE на ЕК, за техническа помощ за зелени проекти. Скоро тази логистична, информационна и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ