27 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Пускат лифтовете на Витоша от 3 юни

Откриват летния сезон на Витоша тази събота, 3 юни. С традиционното велосъстезание Home Mountain Enduro ще бъде дадено официално началото на сезона този уикенд. Участниците в състезанието ще трябва да се справят с 5 отделни състезателни отсечки с обща дължина от над 13 км и 2000 м отрицателна денивелация. Всички етапи са с високо ниво на трудност и включват множество стъмни участъци, корени, камъни, скокове, скоростни прави и други интересни естествени и изкуствено създадени препятствия.

Три лифта ще работят до края на лятото, но само през уикенда при благоприятни метеорологични условия, съобщи концесионерът „Витоша ски“.

Кабинковото съоръжение ще се ползва за изкачване от началната станция в Симеоново до хижа „Алеко“. Ако се ползва билет и за връщане – общата цена е 20 лв. За ученици и студенти, както и за деца до 12 години ще има намаление. Така за едно семейство изкачването и слизането с лифта от „Алеко“ през уикендите това лято ще струва около 50 лв.

От фирмата концесионер пускат и комбинирани билети „От града до върха на планината“, с които ще се полза лифт до Черни връх.

Related Articles

Ремонтират художествената галерия в Кюстендил

Община Кюстендил, в партньорство със Столична община и Националната художествена академия (НХА), участват в проект за цялостен ремонт на съществуващата база на галерията "Владимир...

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ