20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Проучват нагласите на пловдивчани за подмяна на печките с твърдо гориво

Община Пловдив започна проучване за нагласите на домакинствата, които се отопляват с уреди на дърва и въглища за безвъзмездната им подмяна с екологични алтернативи. Изследването е част от подготовката за кандидатстване по оперативна програма „Околна среда 2021-2027 г.“ за подобряване качеството на въздуха.

Социологическото проучване се извършва от изследователски център „Тренд“, а резултатите от него ще предоставят информация за това при какви условия гражданите биха сменили уредите с твърдо гориво и с каква форма на отопление. Допитването се провежда чрез стандартизирано интервю с представители на целевата група по телефона, както и чрез обходи на място. Извадката е от шестте района на Пловдив.

Община Пловдив апелира гражданите за съдействие при попълване на въпросника. С изпълнението на проект „Мерки за подобряване на качеството на атмосферен въздух в Община Пловдив, чрез намаляване на емисиите от ФПЧ10 от битовото отопление“ ще се намали количеството емисии на фини прахови частици (ФПЧ10) и азотни оксиди с източник битовото отопление с твърдо гориво.

Related Articles

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...

Ремонтират художествената галерия в Кюстендил

Община Кюстендил, в партньорство със Столична община и Националната художествена академия (НХА), участват в проект за цялостен ремонт на съществуващата база на галерията "Владимир...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ