13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Проект: СО прави банка с всички инвестиционни намерения за строителство

Събирането на едно място на информация за всички инвестиционни намерения за строителство е планирано да стартира през април. Според столичния кмет целта е гражданите да виждат какво се планира да се строи в техния район, какви са следващите стъпки и кога са обществените обсъждания. „Това ще даде възможност на всички заинтересовани страни за реакция и промени, които да се договорят, и ще се избегнат много от проблемите, с които се сблъскваме днес“, смята Васил Терзиев.

„Има много части на града, които са хубави и почти всички могат да бъдат опазени. Има и такива обаче, например „Кръстова вада“ и „Малинова долина“, които е доста по-трудно да бъдат поправени. Там предстоят много битки, за да успеем да направим качествена инфраструктура“, коментира кметът на своята Фейсбук страница.

Намерението на администрацията е да се премине към по-цялостно планиране на територията, за да има синхрон между това, което ще се строи и социалната и транспортна инфраструктура.

Според кмета на София ще се работи за въвеждане на електронното разрешително за строеж и за прозрачност за инвестиционни намерения на много по-ранен етап. Работи се и по предложения за законодателни промени.

Related Articles

До края на април ще е готов новият мост в с. Горна Кремена

Напредва строителството на новия мост в село Горна Кремена на третокласния път III-103 Мездра - Роман в област Враца. До момента е премахнато старото...

Откриха 4 зарядни станции за електромобили в Свиленград

Свиленград вече разполага с инсталация за производство на електроенергия от възобновяеми източници и четири зарядни станции за електромобили. Съоръженията се намират на паркинга на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ