4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Проектират 5-звезден комплекс с минерален аквапарк във Вършец

Петзвезден хотел с аквапарк ще строят във Вършец. Комплексът ще бъде захранен с минерална вода, като на този етап вече е преминала процедурата за Подробния устройствен план (ПУП).

Новата туристическа зона ще е разположена на около 27 хил. кв. метра разгърната застроена площ (РЗП). В момента инвеститорите са на етап проектиране на сградата, информира Economic.bg .

Концепцията е да има хотелска част със 180 стаи, външен и вътрешен басейни, СПА, малък детски аквапарк, два ресторанта, пиано бар и конферентна зала с 500 места.

През пролетта стана ясно, че холандски инвеститор е започнал строителство на мащабен комплекс с аквапарк в община Баните, Смолянско. Очаква се и изграждането на голям термален комплекс и в софийското село Равно поле.

Related Articles

Приключи реставрацията на фасадата на Министерството на транспорта в София

Успешна реставрация върна блясъка на фасадата на Министерството на транспорта в София. Възстановен е автентичният ѝ вид отпреди 100 години, информират от транспортното ведомство. Консервацията...

60 нови електробуса се включват в транспортната схема на Варна

60 нови електрически автобуса ще се включат в обслужването на линиите по обществения градски транспорт във Варна. Заедно с автобусите са доставени и 60...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ