14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Продават на търг сградата на Минната дирекция в Перник

НАП обяви за продажба Минната дирекция в Перник. Построената през 1932 година сграда е със статут на културно- историческа ценност и един от символите на града. Перничани са притеснени за съдбата й, а кметът Станислав Владимиров обяви, че ще направи всичко възможно да върне сградата на града.

Минната дирекция се намира в центъра на Перник, в непосредствена близост до сградата на общината и църквата „Св Иван Рилски”. Изградена е по проект на архитектите Коста Николов и Илия Попов. Фасадата е в неокласически стил, а във вътрешното оформление се наблюдава влияние от ранната готика.

От построяването ѝ до 2004 година сградата, в която се намира и музеят на минното дело, е държавна собственост. През 2004 година заедно с целия капитал на „Мини открит въгледобив“ тя бе продадена на търг за 5.4 млн. лв. Сега отново е обявена на търг заради непогасени задължения към държавата. Търгът е с първоначална цена 7 151 043 лв., и е насрочен за 26 октомври.

Related Articles

Нов съвет ще проверява чуждестранните инвестиции в България

Народното събрание одобри създаването на Междуведомствен съвет за анализ на преките чуждестранни инвестиции при Министерския съвет. Това стана с гласуване на промени в Закона...

Реставрират хотел „Париж“- част от недвижимото културно наследство на София

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде разрешение за строеж за реконструкция на сградата на бул. „Княгиня Мария Луиза“ 30 и за реставрационно-консервационни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ