26 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Продават на търг сградата на Минната дирекция в Перник

НАП обяви за продажба Минната дирекция в Перник. Построената през 1932 година сграда е със статут на културно- историческа ценност и един от символите на града. Перничани са притеснени за съдбата й, а кметът Станислав Владимиров обяви, че ще направи всичко възможно да върне сградата на града.

Минната дирекция се намира в центъра на Перник, в непосредствена близост до сградата на общината и църквата „Св Иван Рилски”. Изградена е по проект на архитектите Коста Николов и Илия Попов. Фасадата е в неокласически стил, а във вътрешното оформление се наблюдава влияние от ранната готика.

От построяването ѝ до 2004 година сградата, в която се намира и музеят на минното дело, е държавна собственост. През 2004 година заедно с целия капитал на „Мини открит въгледобив“ тя бе продадена на търг за 5.4 млн. лв. Сега отново е обявена на търг заради непогасени задължения към държавата. Търгът е с първоначална цена 7 151 043 лв., и е насрочен за 26 октомври.

Related Articles

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ