14 C
Пловдив
четвъртък, февруари 29, 2024

Пренареждане – ПОРЕДНО! Затварят част от бул. “Цар Освободител”заради жълтите павета

Поредното пренареждане на жълтите павета в центъра на София ще започне след средата на май. Чака се дългосрочна прогноза за хубаво време, за да започне ремонтът. Още в началото на годината се разбра, че жълтите павета в централната част на София, които от 2016 г. са обявени за архитектурно-строителна културна ценност, ще бъдат пренаредени по нова технология, изготвена от министерството на културата, като целта е опазване на културното наследство.

Паветата се разкривиха след пренареждането им още в началото на септември 2022 г.. Фирмата изпълнител беше глобена със 100 000 лева, след като се видя, че работник троши с чук няколко павета. Така по-малко от година след края на ремонта ще се наложи той да бъде повторен.

От общината отчитат, че най-разместени са паветата в активната лента пред Народното събрание. За да започне нов ремонт, ще се наложи да бъде затворен участъкът за движение, което ще затрудни много трафика в центъра на София. Освен хубавото време друг ключов фактор за започване на пренареждането на паветата е и завършването на ремонта на ул. “Оборище”, отбелязват от Столичната община пред БНТ. Улицата ще се използва като обходен маршрут при затварянето на бул. “Цар Освободител”.

Снимка: Столица.bg

Related Articles

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....

Кметът на Свищов с книга за драматични моменти от историята на града

Описва пораженията от земетресението във Вранча през 1977 и отражението му върху архитектурата и хората Пораженията от опустошителното земетресение във Вранча върху архитектурата и развитието...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ