4 C
Пловдив
петък, декември 8, 2023

През 2023-а: Столична община ще работи по изграждане и реконструкция на 9 булеварда и над 10 улици

„През 2023 г. продължаваме работа по три от булевардите от миналата година и започваме работа по още шест ключови булеварда, както и по над 10 улици в различни квартали на града.“ Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на реконструкцията на ул. “Кукуш“ в район „Илинден“. Тя посочи, че през тази година ще се изграждат и основно ремонтират важни улици в квартали като „Витоша ВЕЦ – Симеоново“ и „Манастирски ливади“. Продължаваме и реконструкцията на трамвайния релсов път по бул. “Цар Борис Трети“ и ще започне реконструкцията на бул. “Ал. Стамболийски“ заедно с релсовия път. „Стратегическите обекти за 2023 г., които са най-важни за целия град, са пробивите на бул. “Тодор Каблешков“ и на „Филип Кутев“. Тези два пробива ще осигурят връзката между бул. “България“ и бул. “Симеоновско шосе“ на Третия градски ринг.

Други важни обекти са връзките със Северна скоростна тангента и „Околовръстен път“ като бул. “Ломско шосе“, чието изграждане на разширение продължава, на бул. “Рожен“ и на надлеза при „Бакърена фабрика“. Заедно с метрото това са най-важните ни обекти за 2023 г., каза още кметът на София.

„През 2022 г. Столичната община работи по пет ключови булеварда и 12 улици в различни квартали на града, както и по трите проекта по ОП „Региони в растеж“.

Ремонтът на улиците “Кукуш“ и „Щросмайер“ в район „Илинден“ ще продължи през тази година. В участъка от ул. “Кукуш“, който бе ремонтиран през миналата година, ще се положи износващия пласт асфалт при подходящи метеорологични условия.

През тази година продължава и реконструкцията на тунела на бул. „Царица Йоанна“ в „Люлин“. Към момента той се изпълнява по план. Обектът трябва да приключи до края на февруари, ако не се спази този срок, са заложени санкции за забава“, заяви кметът Фандъкова.

По думите на Фандъкова през 2023 година ще се работи със стария бюджет от 2022 г. и с осигуреното финансиране за най-ключовите обекти, тъй като държавата, съответно и общината, няма приет бюджет.

Related Articles

Откриха обновения жп участък между Пристанище Бургас и гара Владимир Павлов

Обновеният железопътен коловоз, свързващ Пристанище Бургас с гара Владимир Павлов, е вече официално открит. Стойността на ремонтните дейности е в размер на близо 5...

На 2 декември: Варна е домакин на мащабен кариерен форум

Събитието събира представители на бизнеса и мотивационни лектори на световно ниво Морската столица Варна е домакин на най-големия кариерен форум за българи в страната и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ