10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Променят движението в центъра на Пловдив за Богоявление

Временна организация на движението заради литийното шествие в деня на големия християнски празник Богоявление, на 6 януари, се въвежда в Пловдив.

От 12:00 до 14:00 ч. ще се спира преминаването на пътни превозни средства – с изключение на автобусите от масовия градски транспорт, по улиците „Криволак“ и „Железарска“, западното платно на бул. „Цар Борис III Обединител” в отсечката от ул. „Патриарх Евтимий” до бул. „Шести септември“ в центъра на града.

Затваря се също участъкът на бул. „Цар Борис III Обединител” от кръстовището с бул. „Шести септември” до бул. „България”, както и бул. „Марица-юг” – от кръстовището с ул. „Никола Войводов” до бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“.

Организацията и контролът на движението на пътните превозни средства, както и охраната на събитието, ще се осъществяват от Областната дирекция на МВР.

Шофьорите на градските автобуси са предупредени да карат бавно, внимателно и да се съобразяват с въведената временна организация на движение заради ритуалите по хвърляне на кръста в река Марица.

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ