15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

През 2023-а: Столична община ще работи по изграждане и реконструкция на 9 булеварда и над 10 улици

„През 2023 г. продължаваме работа по три от булевардите от миналата година и започваме работа по още шест ключови булеварда, както и по над 10 улици в различни квартали на града.“ Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на реконструкцията на ул. “Кукуш“ в район „Илинден“. Тя посочи, че през тази година ще се изграждат и основно ремонтират важни улици в квартали като „Витоша ВЕЦ – Симеоново“ и „Манастирски ливади“. Продължаваме и реконструкцията на трамвайния релсов път по бул. “Цар Борис Трети“ и ще започне реконструкцията на бул. “Ал. Стамболийски“ заедно с релсовия път. „Стратегическите обекти за 2023 г., които са най-важни за целия град, са пробивите на бул. “Тодор Каблешков“ и на „Филип Кутев“. Тези два пробива ще осигурят връзката между бул. “България“ и бул. “Симеоновско шосе“ на Третия градски ринг.

Други важни обекти са връзките със Северна скоростна тангента и „Околовръстен път“ като бул. “Ломско шосе“, чието изграждане на разширение продължава, на бул. “Рожен“ и на надлеза при „Бакърена фабрика“. Заедно с метрото това са най-важните ни обекти за 2023 г., каза още кметът на София.

„През 2022 г. Столичната община работи по пет ключови булеварда и 12 улици в различни квартали на града, както и по трите проекта по ОП „Региони в растеж“.

Ремонтът на улиците “Кукуш“ и „Щросмайер“ в район „Илинден“ ще продължи през тази година. В участъка от ул. “Кукуш“, който бе ремонтиран през миналата година, ще се положи износващия пласт асфалт при подходящи метеорологични условия.

През тази година продължава и реконструкцията на тунела на бул. „Царица Йоанна“ в „Люлин“. Към момента той се изпълнява по план. Обектът трябва да приключи до края на февруари, ако не се спази този срок, са заложени санкции за забава“, заяви кметът Фандъкова.

По думите на Фандъкова през 2023 година ще се работи със стария бюджет от 2022 г. и с осигуреното финансиране за най-ключовите обекти, тъй като държавата, съответно и общината, няма приет бюджет.

Related Articles

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ