27 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Предложение: Бившето Руско консулство във Варна да стане детска градина

Сградата на бившето Руско консулство във Варна да се ползва за детска градина ако отговаря на изискванията. Това обсъдиха на сесия на Общинския съвет на Варна .

Предстои да се направи оценка на състоянието на пространствата, удобствата на стаите и сигурността за децата, обясни кметът.

Има още две идеи за ползване на сградата на бившето Руско консулство, след като се предостави от МВнР на Областната администрация. Едната идея е имотът да се ползва от Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“, на която не й достигат помещения.

Другата идея е да се предостави за ползване на Общинския съвет.

По време на заседанието бяха обсъдени процедурите по придобиване на заявени от общината имоти от различни държавни институции и ведомства. Те са свързани с обособяване нови паркове, места за паркиране и сгради за обществени нужди.

Related Articles

Съюзът на ландшафтните архитекти отбелязва 20-годишен юбилей

На 14 юни Съюзът на ландшафтните архитекти (СЛА) отбелязва своя 20-годишен юбилей. По този повод се открива изложба на проектите, отличени в конкурса „Ландшафтен...

Осигуриха средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигури необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решене е във връзка с писмо...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ