2 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Предложение: Бившето Руско консулство във Варна да стане детска градина

Сградата на бившето Руско консулство във Варна да се ползва за детска градина ако отговаря на изискванията. Това обсъдиха на сесия на Общинския съвет на Варна .

Предстои да се направи оценка на състоянието на пространствата, удобствата на стаите и сигурността за децата, обясни кметът.

Има още две идеи за ползване на сградата на бившето Руско консулство, след като се предостави от МВнР на Областната администрация. Едната идея е имотът да се ползва от Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“, на която не й достигат помещения.

Другата идея е да се предостави за ползване на Общинския съвет.

По време на заседанието бяха обсъдени процедурите по придобиване на заявени от общината имоти от различни държавни институции и ведомства. Те са свързани с обособяване нови паркове, места за паркиране и сгради за обществени нужди.

Related Articles

Община Троян с 4 нови проекта

Община Троян подготвя четири нови проекта за включване в Инвестиционната програма за 2024 г. Това са предложенията за изграждане на трасе за писта за...

Събират идеи за развитие на бившата сграда на БНБ в Пловдив

Община Пловдив обяви конкурс за концепция за развитие на бившата сграда на Българска народна банка – клон Пловдив, съобщи на пресконференция кметът Костадин Димитров....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ