13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Превръщат бивша кариера в Милано в оазис с плаваща гора

Студиото за морска архитектура MAST ще превърне една миланска кариера в оазис за отдих с плаваща гора. Бъдещият плаващ парк в покрайнините на италианската мека на дизайна и модата ще се превърне в идеалното убежище сред природата, гарантират проектантите.

На мястото, където сега има кариера с ширина 1 км и езеро дълбоко 60 м, която не работи от години, екипът на базираното в Копенхаген студио за морска архитектура, планира минималистични сгради по периметъра на кариерата. Те ще бъдат свързани с обществена алея и група плаващи острови в центъра на езерото.

Посетителите ще могат да наемат малки електрически лодки и да изследват плаващите острови, да прекосят езерото и да плуват в защитените зони за къпане, както и да посещавата концерти и спектакли на амфитеатралния остров“, заявиха от MAST пред Condé Nast Traveler Spain.

Известна с мисията си да подобрява връзката между градовете и морето и да свързва хората с водните пътища по устойчив и модерен начин, архитектурното бюро разширява проекта. Предвижда в зоната да има спа център, ресторант и станция за наемане на водни съоръжения.

Те ще бъдат изградени върху плаващи основи, които ще позволят достъп до водите на езерото въпреки колебанията в нивото на водата, което може да варира с до 2 метра в зависимост от валежите.

По-малките острови, които ще бъдат закотвени на дъното на езерото, но ще могат да плават в ограничен радиус, ще предоставят привлекателно място за пикник, а ресторантът на ръба на езерото ще предлага панорамна гледка към островите.

Сградите са проектирани така, че да се сливат с пейзажа с помощта на естествени материали и прости форми. Сградите и алеите ще бъдат сгушени сред съществуващите зрели дървета, а покрай алеите ще бъдат създадени нови обществени пространства, допълват проектантите.

Related Articles

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...

Пет музея във Варна вече са достъпни за хората с увреждания

Пет отдела на Регионалния исторически музей във Варна - Етнографският музей, Природонаучният музей, музей „Нова история на Варна“, Музеят на Възраждането и Аладжа манастир,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ