21 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

На 16 септември: Стартира Европейската седмица на мобилността

Тази събота, 16 септември, стартира Европейската седмица на мобилността ‘2023, която ще завърши с Ден без автомобили на 22-ри септември.

Това е ежегодна кампания на ЕК за устойчива градска мобилност, която приканва всички градове да посветят една седмица на устойчивата мобилност.

Целта е да се подобри публичното здраве и качеството на живот, като се популяризира придвижването със средства, които не замърсяват околната среда и устойчивия градски транспорт. Кампанията дава възможност на хората да изследват ролята на улиците в града и да експериментират с разнообразни практични решения за придвижването в населените места.

Темата за 2023 г. е: „Пестене на енергия“. Тя отразява усилията на хората от цяла Европа за преодоляване на енергийната бедност чрез изграждане на устойчива градска мобилност.

И тази година редица български градове ще се включат в кампанията с различни прояви и събития. Официалното откриване на Седмицата в София ще бъде на 16 септември от 11:00 ч. в кино „Кабана“ в парка на НДК.

На 22 септември пък ще се проведе традиционният велопоход под наслов: „Happy Biking – Healthy Living”.

Related Articles

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...

Конференция за кръговост на отпадъците

На 22 май 2024 г. oт 10:00 до 13:30 ч. ще се проведе онлайн конференция на тема кръговост на отпадъците "Waste Circularity”. Събитието ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ