23 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Пращаме закона за еврото в ЕК

Работата по проекта на Закон за въвеждане на еврото в България е в напреднала фаза. Законопроектът е изготвен от работна група към Координационния съвет за подготовка на България за членство в еврозоната, включващ голям брой институции, съобщават от екипа на служебния премиер Гълъб Донев.

Предстои окончателно съгласуване на проекта между националните институции, след което той ще бъде изпратен за съгласуване от Европейската комисия и Европейската централна банка.

Чак след това законопроектът ще бъде пуснат за обществено обсъждане. След одобрението му от Министерски съвет Законът за въвеждане на еврото ще трябва да се одобри и от Народното събрание.

По отношение на останалите закон – този за БНБ вече е изпратен за съгласуване в ЕК и ЕЦБ, посочва министър-председателят. След отразяване на становищата на двете европейски институции, предстои публикуването му за обществено обсъждане.

Related Articles

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...

Безвъзмездно: Предоставиха на НИНКН сграда паметник на културата

НИНКН се връща в сградата на бул. „Княз Ал. Дондуков“ 16. Министърът на културата Кръстю Кръстев я предостави за безвъзмездно ползване от института -...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ