25 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Пращаме закона за еврото в ЕК

Работата по проекта на Закон за въвеждане на еврото в България е в напреднала фаза. Законопроектът е изготвен от работна група към Координационния съвет за подготовка на България за членство в еврозоната, включващ голям брой институции, съобщават от екипа на служебния премиер Гълъб Донев.

Предстои окончателно съгласуване на проекта между националните институции, след което той ще бъде изпратен за съгласуване от Европейската комисия и Европейската централна банка.

Чак след това законопроектът ще бъде пуснат за обществено обсъждане. След одобрението му от Министерски съвет Законът за въвеждане на еврото ще трябва да се одобри и от Народното събрание.

По отношение на останалите закон – този за БНБ вече е изпратен за съгласуване в ЕК и ЕЦБ, посочва министър-председателят. След отразяване на становищата на двете европейски институции, предстои публикуването му за обществено обсъждане.

Related Articles

Община Балчик изгражда спортни обекти чрез местни инициативни групи

До края на годината Община Балчик ще изпълни втора част от проекта за изграждане на Спортен комплекс „Балик“, финансиран по Програмата за морско дело...

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ