26 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Правителството насочва €350 млн. евросредства за компенсации за потребители на енергия

Министерският съвет реши 350 млн. евро от бюджета на оперативните програми за периода 2014 – 2020 г. да бъдат насочени за покриване на енергийните нужди на бизнеса и крайните потребители.

Компенсациите се отпускат чрез прилагане на т.нар. Инструмент SAFE, създаден на европейско ниво. Той е в подкрепа на малките и средни предприятия и уязвимите домакинства, които са особено засегнати от увеличете цени на енергията в контекста на войната в Украйна.

За целта ще бъде използвано европейско финансиране от бюджета на шест оперативни програми – ОП „Иновации и конкурентоспособност“, ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, ОП „Околна среда“ ОП „Региони в растеж“, ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ и ОП „Добро управление“.

Related Articles

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ