29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Поставиха две паметни плочи в центъра на Калояново

Две паметни плочи откриха в центъра на село Калояново, информират от администрацията. Повод ът са настоящите празници – Денят на храбростта и Българската армия, 6 май и Денят на края на Втората световна война, 9 май.

Паметните плочи са изградени и поставени по предложение на Общинска администрация Калояново. Те са свързани с историята и близкото минало на селото.

Първата плоча е в памет на загиналите във войните през 20 век калояновци, а втората на Асен Георгиев Гаргов – антифашист, командир на взвод от щурмова дружина в Отечествената война, загинал в Македония през 1944 г. едва на 19 години.

Двата паметни знака са поставени на мястото, където е била родната къща на Асен Гаргов. След откриването на плочите е отслужена и панихида в памет на загиналите във войните герои от района.

Related Articles

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...

Откриха паметник на Хитър Петър и Настрадин Ходжа в Момчилград

Скулптури на популярните герои от народните приказки Хитър Петър и Настрадин Ходжа беше открит в центъра на Момчилград. Идеята за създаване на скулптурите е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ