7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

Поставиха две паметни плочи в центъра на Калояново

Две паметни плочи откриха в центъра на село Калояново, информират от администрацията. Повод ът са настоящите празници – Денят на храбростта и Българската армия, 6 май и Денят на края на Втората световна война, 9 май.

Паметните плочи са изградени и поставени по предложение на Общинска администрация Калояново. Те са свързани с историята и близкото минало на селото.

Първата плоча е в памет на загиналите във войните през 20 век калояновци, а втората на Асен Георгиев Гаргов – антифашист, командир на взвод от щурмова дружина в Отечествената война, загинал в Македония през 1944 г. едва на 19 години.

Двата паметни знака са поставени на мястото, където е била родната къща на Асен Гаргов. След откриването на плочите е отслужена и панихида в памет на загиналите във войните герои от района.

Related Articles

Временна организация на движението за 3 март

Във връзка с провеждането на тържествата за 3 март на връх Шипка се въвежда временна организация на движение по пътя Габрово – връх Шипка...

Варна: Търси се финансиране за строеж и реновиране на спортни обекти

В Община Варна работят активно за подобряване на спортната инфраструктура в града. Към този момент изграждането на басейни в район „Аспарухово“ и в кв....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ