34 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

Поморие ще събира отпадъци по модела на Парма

Поморие ще реализира пилотен проект за управление на отпадъци – “Холистичен подход за събиране на отпадъците в прехода към кръговата икономика”, информира БНР. Финансирането е от Програма LIFE на Европейския съюз. У нас все още не е въведено правилото “замърсителят плаща”, а с този проект на практика това се случва в Поморие.

Морският град ще приложи добрия опит на италианския град Парма. По италиански модел в Поморие ще бъде разработена и пусната в действие платформа, чрез която гражданите да входират информация за нужните общи или други контейнери. Платформата ще съдържа и информация за дни и часове за събиране за всеки вид отпадък, дати за почистване на улиците и др.

Целта е с активното участие на гражданите, бизнеса и общината да се въведе оптимален график и система за сметосъбиране, а в последствие и третиране на събраните отпадъци.

Related Articles

Записват за курса „Шайо“ по опазване на недвижимото културно наследство

НИНКН и школата „Шайо“ - Париж канят архитекти с интерес към паметниците на културата да кандидатстват за специализирания курс по опазване на недвижимото културно...

Община Калояново с проект за подмяна на уличното осветление

Енергийно-ефективна реконструкция на уличното осветление във всички населени места на територията й започва Община Калояново. Дейностите са по проект “Подкрепа за енергийно ефективни системи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ