13 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Международна онлайн конференция „Чиста енергия за хората“

Седмото издание на международната онлайн конференция „Чиста енергия за хората“ ще се проведе между 12-14 март 2024 г. Основни организатори са екологично сдружение За Земята, в партньорство със CEE Bankwatch Network.

Тази година акцент се поставя върху усилията и предизвикателствата, свързани с обновяването на еднофамилните сгради в Централна и Източна Европа, както и с ускоряване на развитието на екологично чистото отопление на ниво домакинство, сграда, квартал и град. На преден план в дискусиите ще бъдат центровете „Едно Гише“, схемите за подпомагане, финансовите инструменти, енергийната бедност, както и местните планове за охлаждане и отопление. Ще се разгледат европейските и националните политики, както и финансовите стимули и субсидии, насочени към домакинствата. Ще се представят добри примери от Европа за осъществяване на прехода към чисто, достъпно за всички, енергийно ефективно и кръгово бъдеще на жилищата, които обитаваме.

Конференцията е не само дискусионен форум, но и динамична платформа за експерти, политици и бизнеси, за да се справят с предизвикателствата и да се възползват от възможностите в мисията на Европа за обновяване на сградите и декарбонизация на отоплението.

Събитието е безплатно, но изисква регистрация на адрес: https://www.zazemiata.org/energia-za-horata/#register 

Related Articles

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ