21 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Възстановиха осветлението в Южния и в Западния парк в София

Възстановено е изцяло неработещото осветление на два от най-посещаваните паркове в София – Южен парк и Западен парк. В Южния парк са сменени всички 128 неработещи и остарели осветителни тела. Възложено е да започне проектиране на осветление по алейната мрежа, която свързва Южен парк (в частта около бул. „Аренсалски“ 125) със спирката на градския транспорт на ул. „Бяла черква“. Това ще позволи свободното придвижване на хората от квартала, които сега минават по заобиколен маршрут, за да избегнат тъмните алеи. Изграждането на новото осветление трябва да започне в началото на лятото.

До края на седмицата ще има 100% работещо осветление в Западния парк, информират от Столична община. Там са възстановени над 400 осветителни тела. Продължава работата по отстраняването на неработещи стълбове и изграждането на липсващи стълбове и захранване към тях.

Започва подготовката на проект за финансиране на подмяната на остарялото осветление със съвременна светодиодна технология за големите булеварди. До края на другата седмица проектът ще е готов и внесен за гласуване в СОС. Той предвижда да бъдат подменени 8 000 осветителни тела, за да може до март 2025 г. в София да няма нито един голям неосветен булевард.

Снимка: СО

Related Articles

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...

Въвеждат правила за карането на тротинетки в Кюстендил

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ