27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Подобряват енергийните характеристики на Младежкия център в Димитровград

Община Димитровград спечели нов проект по Плана за възстановяване и устойчивост. Обектът на интервенция е сградата на Детския и младежки център, който се намира на ул. „Св. Климент Охридски“ №7 и е на пет етажа.

Проектното предложение е насочено към изпълнение на целите на Интегрирания национален план в областта на енергетиката и климата от 2018 и окончателния Интегриран план от 2019 г. съгласно заложените в тях мерки за осъществяване на националните политики в областта на енергетиката и климата.

С изпълнението му ще се подобрят енергийните характеристики на сградата, чрез прилагане на устойчиви интегрирани високоефективни енергийни мерки. Ще се постигне клас на енергопотребление „А+“, ще се намалят разходите за ток, като се достигне до над 83% спестяване на първична енергия. Ще бъде изградена система за отопление на сградата и съоръжения за производство на електрическа енергия от възобновяеми източници за собствено потребление. Успешното изпълнение на дейностите ще подобри съществено експлоатационните характеристики на сградата и ще допринесе за удължаване на нейния жизнен цикъл.

Стойността на проекта е 2 097 555,91 лв., а срокът за изпълнение е 30 месеца. След приключване на строителстно-ремонтните дейности сградата ще се превърне в първата почти автономна такава по отношение на енергопотребление.

Related Articles

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ