20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Подменят уличното осветление в 6-те най-големи села в Дупнишко

Започва цялостна подмяна на уличното осветление в 6-те най-големи села в община Дупница – Яхиново, Червен брег, Крайници, Самораново, Бистрица и Джерман. Проектът е за близо 1,3 милиона лева и се финансира по т. нар. Норвежка програма. Партньор на Общината е компанията „Грийнзон АС“ със седалище в Осло. Предстои обявяване на конкурс за избор на изпълнител.

Подмяната ще доведе до повишаване на енергийната ефективност и намаляване на емисиите въглероден диоксид. Очаква се да се свият и разходите за електроенергия и поддържането на уличната мрежа с около 260 хил. лв. Досега плащаната сума за осветлението в града и в 16-те съставни села е била над 1 млн. лв. за година.

Основна целева група по проекта са жителите на община Дупница – 45 903 човека, от които 9 205 – жители на селата, където ще се изпълнят предвидените мерки.

Related Articles

Общините ще могат да станат бенефициенти за индустриални зони

Корекции в програма “Развитие на регионите” 2021-2027 е внесъл като предложение кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той анонсира какви програми за финансиране и...

Нови пейки ще изненадат децата на Сливен за 24 май

Пейки във формата на разтворени книги, от чиито страници надничат любими приказни герои, ще изненадат малчуганите на Сливен за 24 май. Инициативата е на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ