16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Подменят уличното осветление в 6-те най-големи села в Дупнишко

Започва цялостна подмяна на уличното осветление в 6-те най-големи села в община Дупница – Яхиново, Червен брег, Крайници, Самораново, Бистрица и Джерман. Проектът е за близо 1,3 милиона лева и се финансира по т. нар. Норвежка програма. Партньор на Общината е компанията „Грийнзон АС“ със седалище в Осло. Предстои обявяване на конкурс за избор на изпълнител.

Подмяната ще доведе до повишаване на енергийната ефективност и намаляване на емисиите въглероден диоксид. Очаква се да се свият и разходите за електроенергия и поддържането на уличната мрежа с около 260 хил. лв. Досега плащаната сума за осветлението в града и в 16-те съставни села е била над 1 млн. лв. за година.

Основна целева група по проекта са жителите на община Дупница – 45 903 човека, от които 9 205 – жители на селата, където ще се изпълнят предвидените мерки.

Related Articles

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...

Атрактивни пейки показват забележителностите и туристическите обекти в Симитли

Красиви пейки разказват за природните забележителности и туристическите обекти в община Симитли. Те са с атрактивна форма на книга и са разположени на различни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ