15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Подменят уличното осветление в община Тунджа

Инвестицията е за около 3 млн. лева и включва ремонт на мрежата във всички 44 населени места

До края на годината ще бъде изцяло подменено уличното осветление в община Тунджа. Инвестицията е на стойност около 3 млн. лева и включва ремонт на мрежата във всички 44 населени места на общината.

Средствата за модернизацията на уличното осветление са осигурени по две финансови линии.

1,3 млн. лева се очакват от Плана за възстановяване, като с тях ще се финансира подмяната на старите осветителни села в 11 села. За другите 33 села Общинският съвет одобри тегленето на 1,8 млн. лева в условията на финансов лизинг. Парите ще се връщат през следващите пет години.

Рехабилитацията на осветлението започна в началото на миналата година след покачването на цената на електроенергията. Тогава всички електронни часовници в трафопостовете бяха сменени с механични, за да се предотврати светенето през деня. В края на годината е отчетена икономия от 30 процента.

Related Articles

Започна подготовка за мащабен ремонта на Доходното здание в Русе

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от...

Русе – топ дестинация за туристи, Банско – най-посещаван сред зимните курорти

През 2023 г. най-голямо повишение на туристопотока в традиционните градски дестинации отбелязва Русе. Това показват данните на Единната система за туристическа информация. С малко...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ