21 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Подменят уличното осветление в община Тунджа

Инвестицията е за около 3 млн. лева и включва ремонт на мрежата във всички 44 населени места

До края на годината ще бъде изцяло подменено уличното осветление в община Тунджа. Инвестицията е на стойност около 3 млн. лева и включва ремонт на мрежата във всички 44 населени места на общината.

Средствата за модернизацията на уличното осветление са осигурени по две финансови линии.

1,3 млн. лева се очакват от Плана за възстановяване, като с тях ще се финансира подмяната на старите осветителни села в 11 села. За другите 33 села Общинският съвет одобри тегленето на 1,8 млн. лева в условията на финансов лизинг. Парите ще се връщат през следващите пет години.

Рехабилитацията на осветлението започна в началото на миналата година след покачването на цената на електроенергията. Тогава всички електронни часовници в трафопостовете бяха сменени с механични, за да се предотврати светенето през деня. В края на годината е отчетена икономия от 30 процента.

Related Articles

САБ обяви конкурс за проектиране на комплекс със смесено предназначение в Бургас

Съюзът на архитектите в България търси реализация на своя дългогодишен актив – имот в Промишлена зона „Север“ на Бургас, с площ от 8 156...

За 1.4 млн. лв.: Обновяват лекоатлетическата писта в Стара Загора

Ремонтът трябва да приключи на 30 юни 2025 г. Започна основният ремонт на лекоатлетическата писта на тренировъчния стадион „Берое“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ