16 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Подаваме предложения до АПИ кои пътища да бъдат ремонтирани

До 15 октомври гражданите могат да правят предложения към АПИ кои пътища да бъдат включени в инвестиционната програма на Агенцията за 2023 г. Предложенията могат да бъдат както текущ, така и за основен ремонт на участъци от републиканската пътна мрежа – автомагистрали и пътища първи, втори и трети клас.

Всеки може да изпращате предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали.

Това става чрез формата за подаване на предложения за пътища с необходимост от ремонтни дейности, на имейл адрес: signali@api.bg. Формата е публикувана на интернет страницата на АПИ, в рубриката „Предложения и сигнали“ – формуляр.

В момента АПИ разработва процедура за приоритизиране на дейностите, изпълнявани по републиканската пътна мрежа със средства от държавния бюджет. Целта е да се подобри процесът по планиране на дейностите за проектиране, строителство и поддържане на пътната мрежа за всяка календарна година. Това уточняват от АПИ.

Идеята е Агенцията да получи обратна връзка от гражданите за неотложните според тях ремонти. Предложенията ще бъдат разгледани от постоянно действаща комисия. След това тя ще приоритизира окончателните списъци с пътищата за ремонт през 2023 г.

Related Articles

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...

В Браниполе се радват на своя Японска градина

Нов парк с японска градина откриха в с. Браниполе край Пловдив. Визията на зоната е тотално променена, като неизползваемото и пустеещо някога място е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ