12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Подаваме предложения до АПИ кои пътища да бъдат ремонтирани

До 15 октомври гражданите могат да правят предложения към АПИ кои пътища да бъдат включени в инвестиционната програма на Агенцията за 2023 г. Предложенията могат да бъдат както текущ, така и за основен ремонт на участъци от републиканската пътна мрежа – автомагистрали и пътища първи, втори и трети клас.

Всеки може да изпращате предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали.

Това става чрез формата за подаване на предложения за пътища с необходимост от ремонтни дейности, на имейл адрес: signali@api.bg. Формата е публикувана на интернет страницата на АПИ, в рубриката „Предложения и сигнали“ – формуляр.

В момента АПИ разработва процедура за приоритизиране на дейностите, изпълнявани по републиканската пътна мрежа със средства от държавния бюджет. Целта е да се подобри процесът по планиране на дейностите за проектиране, строителство и поддържане на пътната мрежа за всяка календарна година. Това уточняват от АПИ.

Идеята е Агенцията да получи обратна връзка от гражданите за неотложните според тях ремонти. Предложенията ще бъдат разгледани от постоянно действаща комисия. След това тя ще приоритизира окончателните списъци с пътищата за ремонт през 2023 г.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ