29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Пловдив отново ще има ледена пързалка

Пловдив отново ще има ледена пързалка за Коледа. Тя ще бъде изградена на площад „Централен“. Условието, което е поставила Общината към фирмата изпълнител, е при монтажа на съоръжението всички елементи да бъдат пренесени на ръка. Освен това трябва да бъде положена и допълнителна изолация, за да не се стига до замръзване на настилката.

Площадът ще бъде застрахован за 100 000 лева. Дори и една разместена плочка да има – фирмата повече няма да бъде допусната в града ни, увери кметът Костадин Димитров. Първоначално идеята на местната управа е била ледената пързалка да бъде монтирана на Братската могила, но заради липсата на условия е взето решение да остане в централната градска част.

Атракцията ще бъде отворена до средата на декември и ще продължи да работи и след празниците през януари. За посетителите ще има кънки под наем, а на начинаещите ще се предлагат и пингвини, докато се научат да се пързалят самостоятелно.

На 1 декември пък ще грейнат светлините на коледното дърво пред сградата на Община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“. Елхата, която е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета, отново ще изглежда внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в град Раковски. Тя тежи около 1 тон, а заедно с украсата – 1.5 тона. Тази година са подменени и части от светлинната и декоративната украса на елхата.

Related Articles

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...

Екстремен велопарк и детски полигон в обновения габровски парк „Баждар“

Най-големият вътрешноградски парк в Габрово – „Баждар“ ще бъде зона за отдих, спорт и забавления. До края на месец юни се очаква да бъде...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ