5 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Пловдив отново ще има ледена пързалка

Пловдив отново ще има ледена пързалка за Коледа. Тя ще бъде изградена на площад „Централен“. Условието, което е поставила Общината към фирмата изпълнител, е при монтажа на съоръжението всички елементи да бъдат пренесени на ръка. Освен това трябва да бъде положена и допълнителна изолация, за да не се стига до замръзване на настилката.

Площадът ще бъде застрахован за 100 000 лева. Дори и една разместена плочка да има – фирмата повече няма да бъде допусната в града ни, увери кметът Костадин Димитров. Първоначално идеята на местната управа е била ледената пързалка да бъде монтирана на Братската могила, но заради липсата на условия е взето решение да остане в централната градска част.

Атракцията ще бъде отворена до средата на декември и ще продължи да работи и след празниците през януари. За посетителите ще има кънки под наем, а на начинаещите ще се предлагат и пингвини, докато се научат да се пързалят самостоятелно.

На 1 декември пък ще грейнат светлините на коледното дърво пред сградата на Община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“. Елхата, която е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета, отново ще изглежда внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в град Раковски. Тя тежи около 1 тон, а заедно с украсата – 1.5 тона. Тази година са подменени и части от светлинната и декоративната украса на елхата.

Related Articles

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...

Село Слънчево: Единственото място за индустриална зона на Варна

Община Варна е с ограничена територия и с. Слънчево е единственото място със свободна площ от 4500 дка в региона, което е подходящо за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ