7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

Пампорово отчетe успешен ски сезон

Пампорово приключи успешен ски сезон на фона на една от най-тежките за курорта зими за последните 14 години. Лифтовете в ски зоната вече са спрени, информира БНР. Съоръженията ще бъдат подложени на сезонна техническа профилактика.

През изминалия ски сезон се наблюдава ръст на чуждестранните туристи от Молдова, Румъния, Сърбия, Северна Македония, Ирландия. При групите от английския пазар се запазват миналогодишните нива.

Около 60 процента от клиентите през ски сезона в Пампорово са български туристи, докато в предходните години техният относителен дял е бил близо 80 на сто. Планира се летният сезон в курорта да започне около средата на юни.

Related Articles

Летище Русе с удостоверение за експлоатационна годност

В следващите 12 месеца предстои изработването на Генерален план на дружеството Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА) издаде на „Еърпорт Русе“ удостоверение за експлоатационна...

Обновеният планетариум в Смолян отваря врати

На 29 февруари официално открит обновеният Общински културно-образователен център „Планетариум с астрономическа обсерватория“ в Смолян. Вратите за посетители отварят от 1 март. Това става...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ