18 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Пампорово отчетe успешен ски сезон

Пампорово приключи успешен ски сезон на фона на една от най-тежките за курорта зими за последните 14 години. Лифтовете в ски зоната вече са спрени, информира БНР. Съоръженията ще бъдат подложени на сезонна техническа профилактика.

През изминалия ски сезон се наблюдава ръст на чуждестранните туристи от Молдова, Румъния, Сърбия, Северна Македония, Ирландия. При групите от английския пазар се запазват миналогодишните нива.

Около 60 процента от клиентите през ски сезона в Пампорово са български туристи, докато в предходните години техният относителен дял е бил близо 80 на сто. Планира се летният сезон в курорта да започне около средата на юни.

Related Articles

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...

Започва рехабилитация на пътя Поленица – Джигурово

Един от натоварените пътни участъци в Община Сандански, основна транспортна връзка между селата Поленица и Джигурово, ще бъде цялостно ремонтиран и рехабилитиран. Проектът получи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ