21 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Спират движението по ключова отсечка в Пловдив

От понеделник – 24 април, се спира движението на пътни превозни средства по „Брезовско шосе“, което е ключова артерия за Пловдив. Ограничението ще е в участъка между кръстовищата с бул. „Северен“ и ул. „Полет“, съобщават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Причината е възобновяването на археологическите проучвания на разкритите при изкопните работи на обекта находки от праисторическата селищна могила „Яса тепе“.

Временната организация на движение ще е обозначена със съответните пътни знаци и указателни табели за алтернативни маршрути, осигуряващи достъп до търговските обекти в зоната. От общината се извиняват на гражданите за причиненото неудобство и правят всичко възможно за по-скорошното завършване на обекта.

Строително-монтажните работи на „Брезовско шосе“ са част от Водния проект на Пловдив на стойност около 115 млн. лв. На 24 юли се очаква успешното му приключване.

Related Articles

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане...

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ